Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple iBooks

TOMASA GLAVINIČA LIELAIS ROMĀNS PAR MĪLESTĪBU.

Jonass uzaug sava labākā drauga Vernera mājās, pie viņa vectēva Piko, kura spēkos ir gandrīz viss un kurš māca zēniem dzīves gudrības. Vēlāk Jonass sāk klejot pa pasauli, taču nekur nerod mieru un negūst gandarījumu pat no vispārgalvīgākajām dēkām, līdz iepazīstas ar Mariju. Tā ir maģiska satikšanās ar mūža mīlestību.
Taču seko krass likteņa pavērsiens, pēc kura Jonass nolemj piedalīties ekspedīcijā uz Everesta virsotni, likdams uz spēles dzīvību.

Tomass Glaviničs, viens no neparastākajiem un radikālākajiem mūsdienu rakstniekiem vācvalodīgajā telpā, ir uzrakstījis neaizmirstamu grāmatu, reizē aizraujošu un satraucošu, pilnu kaislīgas enerģijas un suģestējoša spēka.

Tomass Glaviničs (Thomas Glavinic, 1972), austriešu rakstnieks, strādāja par reklāmtekstu sacerētāju un taksometra šoferi, līdz 1998. gadā publicēja savu pirmo romānu “Karla Hafnera mīla uz neizšķirtu”. Tam sekoja citi romāni, apbalvojumi un nominācijas, kas padarīja autora vārdu pazīstamu uz literatūras skatuves. 2006. gadā rakstnieks saņēma Austrijas veicināšanas balvu literatūrā, 2010. gadā – Vācu tautsaimniecības Kultūras nodaļas balvu literatūrā. Tomasa Glaviniča romāni ir tulkoti astoņpadsmit valodās.

No vācu valodas tulkojusi Silvija Brice.

Publikācijas

Iesaki draugiem