Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple iBooks

Vai iespējams izdarīt perfektu noziegumu?
Svētceļnieks ir koda vārds cilvēkam, kura nemaz nav, – kādam, kurš reiz vadījis slepenu Amerikas Savienoto Valstu izmeklēšanas vienību. Pirms viņš atvaļinājās no dienesta un “izgaisa”, viņš uzrakstīja rokasgrāmatu par tiesu medicīnas izmeklēšanu.
Šī grāmata palīdz izmeklētājam Benam Bredlijam viņu sameklēt. Un tieši šīs grāmatas dēļ viņš nonāk noplukušas viesnīcas istabā Ņujorkā, kurā atrasts nezināmas sievietes līķis vannā, kas piepildīta ar skābi. Tā ir slepkavība kā no mācību grāmatas, un šo grāmatu ir sarakstījis Svētceļnieks.
Stāsts, kas aizsākas kā sarežģīta slepkavības izmeklēšana, kļūst par saspringtu sacensību ar neapturamo laiku. Svētceļniekam nāksies mērot ceļu no Mekas, kur kādam vīrietim tiek publiski nocirsta galva, uz senām drupām Turcijas piekrastē, meklējot nevienam nezināmu vīrieti, kurš iecerējis paveikt ļaunus darbus sava Dieva vārdā.

Terijs Heizs, dzimis Anglijā, vēlāk pārcēlies uz Austrāliju, strādājis par žurnālistu, ir scenāriju autors daudzām kino un televīzijas filmām, par ko saņēmis arī vairāk nekā divdesmit godalgas. “Es esmu Svētceļnieks” ir viņa pirmais sarakstītais romāns, kas strauji guvis atzinību un tiek tulkots un izdots daudzās valstīs. Pēc romāna motīviem top arī filma.

No angļu valodas tulkojusi Sandra Rutmane.


“Es esmu Svētceļnieks” ir 21. gadsimta trilleris – tam ir spriedzes piesātināts sižets un smalki izzīmēti galvenie varoņi. Stāstījums vijas un lokās kā maisā iebāzta čūska. Autora vēstījums ir tiešs, spēcīgs un kinematogrāfisks... Lieliski uzrakstīts romāns.
The Times

Sižets aizrauj, spriedze pastiprinās līdz ar katru lappusi un nākamo notikumu. Te tiek izmeklēta slepkavība, atklātas mūsdienu starptautiskajai politikai raksturīgās tendences un lasītājs iepazīst neierastu galveno varoni... Izcils trilleris, grūti pat noticēt, ka tas ir autora pirmais literārais veikums.
Literary Review

Pulsējošs trilleris, kurā lasītājs tiek ierauts izmisīgā sacensībā starp nepielūdzamo laika ritējumu un pasaulei tuvojošos nelaimi. Elpu aizraujošs darbs.
Roberts Godārs

Terija Heiza meistarīgais izteiksmes veids un grāmatas patiesi intriģējošais galvenais varonis romānu “Es esmu Svētceļnieks” viennozīmīgi ierindo gada labāko spriedzes darbu sarakstā.
Associated Press

“Es esmu Svētceļnieks” ir viens no pārliecinošākajiem trilleriem, kāds līdz šim ir lasīts un par ko saņemtas slavinošas atsauksmes no visiem apgāda kolēģiem, kas iesaistīti latviešu izdevuma tapšanā. Ar nepacietību gaidām filmu un nākamo Terija Heiza sarakstīto grāmatu!
Ārzemju literatūras redakcija

Iesaki draugiem