E-grāmatu TOP 10, 2018. gada oktobris

2018-11-06

Oktobris pārsteidza ar laikapstākļu nepastāvīgumu – tika uzstādīti jauni siltuma rekordi (11 oktobra dienās pārspēti 95 maksimālās gaisa temperatūras rekordi, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija), iestājās arī pirmie aukstuma brīži, kuri atgādināja, ka diemžēl drīz vien būs jāuzvelk kāds biezāks mētelis un pat cimdi.

Jo vēsāk ir ārā, jo biežāk būs vēlme patverties mājās no lietus un vēja – tātad pienācis jaukākais grāmatu lasīšanas laiks!  Oktobrī populāras ir bijušas gan Zvaigzne ABC publicētās jaunākās e-grāmatas, gan arī mēneša akcijā “Pa pēdām vēsturei” piedāvātie darbi. Kuras tad ir vispopulārākās oktobra e-grāmatas?

Par populārāko e-grāmatu oktobrī lasītāji atzinuši Roberta Galbraita (kas ir Harija Potera radītājas Dž.K. Roulingas literārais pseidonīms) kriminālromānu “Ļaunuma raža” . Tas ir trešais darbs par privātdetektīvu Kormoranu Straiku un viņa asistenti Robinu Ellakotu, kura šoreiz ir saņēmusi šaušalīgu sūtījumu – tajā atrodas nocirsta sievietes kāja. Vai Kormorans un Robina spēs atklāt un notvert vainīgo?

Oktobrī e-grāmatu topa otrajā vietā ierindojas vēl viens jaunums – Mišelas Geiblas romāns “Dzīvoklis Parīzē” . Šī grāmata patiks visiem romantiskas lasāmvielas cienītājiem – te ir gan pagātne, gan mūsdienas, gan mīlestība, gan skumjas, gan Parīzes naktsdzīves ainiņas un mākslinieku pasaules kolorītie apraksti.

Topa trešo vietu ieņem oktobra mēneša akcijas darbs – Brunhildes Pomsenas atmiņas “Es biju tikai sekretāre. Ko mūsdienu pasaulei māca Gebelsa sekretāres stāsts” . Grāmatā ir arī politologa Tores D. Hansena komentārs, viņš konstatē pārsteidzošas paralēles starp pagātni un tagadni.

Stefanijas Meieres romāns “Ķīmiķe” septembrī ieņēma populārāko e-grāmatu godpilno pirmo vietu, taču šomēnes tas atrodas topa ceturtajā vietā. Spriedzes romāns vai trilleris pat nav īstais vārds, ar kādu apzīmēt šo darbu, drīzāk derētu apzīmējums action vai bojeviks – romānā kāds visu laiku riskē ar dzīvību, cīnās ar sliktajiem, izglābjas un riskē atkal.

Piektajā vietā ir iespaidīgs debijas romāns – Karolīnas Dž. Tjūdoras trilleris “Krīta vīrs” . Šo asins stindzinošo stāstu salīdzina ar paša šausmu lielmeistara Stīvena Kinga darbiem. Šajā grāmatā meistarīgi tiek savienoti “toreiz” un “tagad” – bērnu dienu bailes un reāls noziegums. Kas ir Krīta vīrs? Vai šausminošā pagātne atkārtosies vēlreiz?

E-grāmatu topa sesto, astoto un devīto e-grāmatu topa vietu ieņem mēneša akcijas e-grāmatas, proti, “Katls” , “Mūžības fjorda pravieši” un “Sarkanā Džoana” . Aivara Freimaņa romāns “Katls” ir Latvijas 20. gadsimta sarežģīto vēsturisko notikumu atspoguļojums. Arī Dženijas Rūnijas darba “Sarkanā Džoana” notikumi risinās nemierīgajā 20. gadsimtā. Tā iedvesmas avots ir ilggadējās VDK spiedzes – latviešu ieceļotāja meitas Melitas Norvudas – dzīvesstāsts. Devīto vietu ieņem Kima Leines romāns “Mūžības fjorda pravieši”, kas lasītājus iepazīstina ar dzīvi Dānijas Karalistē 18. gadsimta beigās.

Septītajā vietā akcijas darbu vidū ir “iespraucies” Lorinas Grofas romāns “Gaisma un niknums” . Šis darbs vienlaikus piedāvā izbaudīt aizraujošu drāmu un episku mīlas stāstu, taču tas nav vienkāršs izklaides romāns, to novērtēs lasītāji, kuri vēlas baudīt bagātu valodu un daudzslāņainu tekstu.

Oktobra topu noslēdz Sofijas Kinselas jaunākais romāns “Mana ne tik perfektā dzīve” , kas septembrī atradās topa trešajā vietā. Tas ir dzirkstošs, asprātīgs romāns par sociālo tīklu bumu un stāstiem, kurus radām mēs paši.

Novembri veltām godalgotajām e-grāmatām. Atlaižu akcijā piedāvātie seši darbi ne tikai pārstāv dažādu žanru un reģionu autorus, bet ir saņēmuši lasītāju un kritiķu atzinību. Aicinām izvlēties sev tīkamu literatūru arī starp jaunākajiem e-grāmatu izdevumiem! Izbaudīsim novembri kopā ar izcilu literatūru!

E-grāmatas var iegādāties
www.zvaigzne.lv
Apple Books

2018. gada septembra e-grāmatu TOP10 skaties  šeit  .


Iesaki draugiem