Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple Books

Robinai tiek piegādāts noslēpumains sūtījums, un, atvērusi paciņu, viņa ar šausmām ierauga, ka tajā atrodas nocirsta sievietes kāja. Viņas šefs, privātdetektīvs Kormorans Straiks, jūtas mazāk pārsteigts, tomēr uztraucas ne pa jokam. Pagātnē viņš ir sastapies ar četriem cilvēkiem, kuri varētu būt pastrādājuši šādu noziegumu, jo katrs no tiem ir spējīgs uz necilvēcīgu cietsirdību un varmācību.
Policija koncentrē uzmanību uz vienu aizdomās turamo, kurš, pēc Straika domām, nav īstais vainīgais. Viņš kopā ar Robinu sāk patstāvīgu izmeklēšanu un iedziļinās triju pārējo aizdomās turamo tumšajā un perversajā pasaulē. Slepkavības turpinās, un laika kļūst arvien mazāk...

“Ļaunuma raža” ir trešais kriminālromāns par privātdetektīvu Kormoranu Straiku un viņa asistenti Robinu Ellakotu. Roberts Galbraits, kas, izrādās, ir Dž. K. Roulingas literārais pseidonīms, šobrīd ierindojams starp pasaulē atzītākajiem kriminālromānu rakstniekiem. Pēc šo romānu motīviem veidots arī BBC televīzijas seriāls.

No angļu valodas tulkojusi Silvija Brice.


Šajā sērijā varoņi – no galvenajiem līdz vissīkākajā epizodē minētajiem – ir personības, katrs ar savu stāstu, raksturu, dīvainībām un vēlmēm. Londona un citas Anglijas daļas atainotas tik precīzi, ka dzīvi varam iztēloties katru no tām. Notikumi ir tik spilgti, ka nekas no iepriekš minētā tos neaizēno. Jā, tāds ir Roberta Galbraita rakstības stils! Un tiem, kuri atminas, ka R. Galbraits ir britu rakstnieces Dž. K. Roulingas literārais pseidonīms, rakstot detektīvžanrā, tas nav nekāds pārsteigums: lai nu kurš, bet Roulinga perfekti prot radīt veselu pasauli ar neskaitāmiem iemītniekiem, un reālistiskā vidē mītoši romāna varoņi tikai vēl spilgtāk ļauj izpausties viņas stāstnieces talantam.
www.zvaigzne.lv

Kormorans Straiks ir viens no unikālākajiem un pārliecinošākajiem privātdetektīva tēliem, ar kādu esmu sastapies gadu gaitā.
Marks Bilingems

Nav gan skaidrs, kāpēc Harija Potera māmiņa Dž. K. Roulinga raksta ar šo pseidonīmu, ja tāpat visi zina, ka tā ir viņa, taču jāatzīst, ka autores kriminālromāni kļūst aizvien šaušalīgāki. Saturieties – grāmata brīžam pārspēj negantāko iztēli!
Žurnāls “Santa”

Cik bīstami būt rakstniekam, redaktoram vai izdevējam – to savā detektīvromānā “Zīdtārpiņš” ir iespaidīgi izklāstījis Roberts Galbraits, savaldzinot lasītājus ar intrigām, kas citkārt paliek apslēptas viņu acīm.
Silvija Brice

Iesaki draugiem