E-grāmatu TOP 10, 2017. gada maijs

2017-06-04

Lasītāju iecienītākās e-grāmatas Zvaigznes mājaslapā un Apple iBooks veikalā.

1. vieta
2. vieta
3. vieta
4. vieta
5. vieta
6. vieta
7. vieta
8. vieta
9. vieta

10. vieta

Šķiet, nupat vēl bija maija garās brīvdienas, bet nu jau mācību gads ir beidzies un skolēni devušies gaidītajā vasaras brīvlaikā. Jūnijs ir sācies ar Zvaigzne ABC e-grāmatu akciju mēneša garumā , tāpēc laiks atskatīties, kuras ir bijušas populārākās e-grāmatas maijā un vai pagājušā mēneša e-grāmatu akcija ir ietekmējusi topā iekļuvušos darbus.

Uzgavilēt var rakstnieces Diānas Seterfīldas fani, jo viņas sarakstītais romāns “Trīspadsmitais stāsts” ir maija populārāko darbu 1. vietā. Nedaudz romantisks, nedaudz detektīvstāstam līdzīgs, nedaudz baisu noslēpumu apvīts – tāds ir stāsts par vairākām dzimtas paaudzēm, kas visvairāk ir paticis mūsu lasītājiem.

Priecāties var arī Skandināvijas valstu detektīvliteratūras cienītāji, jo topā 2. vietu ieņem “Pusnakts saule” – norvēģu kriminālromānu izcilnieka Jū Nesbē veikums. Darbs mēneša topā ir atradies jau ilgāku laiku, taču arī vasaras sezonā varam sagaidīt, ka šī autora sacerējumi būs gan iknedēļas, gan mēneša topos. Jāatzīmē, ka arī starp Apple iBooks lietotnē lasītākajām e-grāmatām šis darbs atrodas augstajā 2. vietā.

Kopš Džilas Aleksandras Esbaumas e-grāmatas “Mājsaimniece” publicēšanas tā ir atradusies populārāko darbu vidū, tāpēc maija topā ieņem 3. vietu. Pikants un romantisks vienlaikus – tā varētu raksturot šīs autores debijas romānu, kas vēsta par kādas sievietes cenšanos atrast un saprast sevi, savas dzīves jēgu. Apple iBooks lasītājiem šī ir bijusi sestā populārākā Zvaigzne ABC e-grāmata.

Turpretī Džona Grišama vārds neprasa nekādus komentārus, tāpēc pārsteigums nav arī viņa pēdējā latviski izdotā darba “Greja kalns” atrašanās maija e-grāmatu topa 4. vietā. Tradicionāli Grišama darbu galvenie varoņi ir juristi, un arī šajā romānā nekas netiek mainīts, tāpēc e-grāmata patīk ikvienam kvalitatīvas, pārdomātas kriminālintrigas cienītājam. “Greja kalns” ir arī 5. vietā Apple iBooks lietotāju vidū maijā.

Maija e-grāmatu 5. vietu ieņem darbs, kas lasītājiem ir pazīstams jau ilgāku laiku, turklāt baudāms arī filmas veidā. Gilianas Flinnas sarakstītā “Neatrodamā” bija ne tikai vispirktākā e-grāmata maija akcijas ietvaros, bet spēja arī ienākt mēneša topā. Flinna šobrīd ir viena no visvairāk slavētajām spriedzes darbu autorēm.

Mēneša laikā nedaudz ir kritusies Sāras Larkas e-grāmatas “Sarkano mangrovju sala” popularitāte, proti, maijā darbs ieņēmis 6. vietu. Vēstot par 18. gadsimta notikumiem, autore vienlaikus uzbur gan pastāvošo attiecību un sabiedrības normu portretējumu, gan brīnišķīgus dabas skatus. Darbu iecienījuši lasītāji, kurus saista vēsturisku notikumu un romantisku attiecību apvienojums.

Maikls Robotams ir vēl viens autors, kura vārdu vērts iegaumēt spriedzes darbu cienītājiem. Viņa trilleris “Dzīvību vai nāvi” maijā ir 7. populārākā e-grāmata, kas vēlreiz apliecina, ka e-grāmatu lasītājiem viens no iecienītākajiem žanriem ir tieši detektīvliteratūra. Šim darbam ir ļoti intriģējošs sižeta sākums, proti, bēgšanu no cietuma plāno ieslodzītais, kuram atbrīvošana sekos pēc vienas dienas. Kāpēc tāds risks?

Kīras Kesas fani ir panākuši, ka jaunākā latviski izdotā e-grāmata “Prinča līgava. Mantiniece” dažu dienu laikā ir spējusi iekarot mēneša topa augsto 8. vietu. Arī Apple iBooks lietotnē šis darbs strauji tuvojas desmit populārākajām e-grāmatām. Darbs patīk tiem lasītājiem, kurus saista romantikas un fantāzijas žanra darbi.

Jū Nesbē “Asinis sniegā” Apple iBooks lietotnē ir visvairāk lasītā e-grāmata maijā, bet starp Zvaigzne ABC mājaslapā pirktākajiem darbiem ieņem 9. vietu.

Aprīļa e-grāmatu topā jau prognozējām, ka Elenas Ferrantes Neapoles cikla otrā daļa “Jaunais uzvārds” iekļūs starp populārākajām desmit e-grāmatām, un tā ir arī noticis, jo tieši šis darbs noslēdz maija topu. Mēneša izskaņā ir iznākusi šī cikla trešā daļa, kuras nosaukums ir “Aizbēgt vai palikt” , tāpēc visnotaļ ir ticams, ka jūnija topā būs iekļuvusi šī daļa.

Darbi ir ļoti daudzveidīgi, taču tieši tādēļ mēneša populārāko e-grāmatu apkopojums var noderēt arī tiem, kas jūnijā seko līdzi e-grāmatu akcijai , lai izvērtētu darbu sižetus un žanru tendences. Lai izdodas ikvienam atrast savu vasaras lasāmvielu gan no jaunākajām Zvaigzne ABC e-grāmatām, gan jau labi pazīstamiem un populāriem darbiem!

E-grāmatas var iegādāties
www.zvaigzne.lv

Apple iBooks

2017. gada aprīļa e-grāmatu TOP10 skaties šeit.

Iesaki draugiem