Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple Books

Kāpēc lai cilvēks bēgtu no cietuma tieši vienu dienu pirms savas atbrīvošanas?
Jo tas ir dzīvības vai nāves jautājums...

Odijs Palmers Teksasas cietumā ir nosēdējis desmit gadus par apsūdzību bruņotā laupīšanā, kuras laikā dzīvību zaudēja četri cilvēki un bez pēdām izgaisa septiņi miljoni dolāru.
Pa šiem gadiem Palmers ir neskaitāmas reizes hospitalizēts, jo tika sadurts, piekauts, žņaugts un indēts, reiz viņu mēģināja pat aizdedzināt. Viņam draudēja gan ieslodzītie, gan cietumsargi, jo visus interesēja tikai viens: kur ir nauda?
Un dienu pirms noliktā atbrīvošanas datuma, pazūd arī pats Odijs Palmers. Tagad viņu meklē visi, sākot ar policiju, FIB, bandītiem un citiem ietekmīgiem cilvēkiem, tomēr Odijs necenšas glābt savu dzīvību. Viņa mērķis ir izglābt kādu citu.

“Man patīk šī puiša sarakstītās grāmatas. Sāciet lasīt šo, un jūs sapratīsiet, kāpēc...”
Lī Čailds

Maikls Robotams ir austrāliešu rakstnieks, kura sarakstītie spriedzes romāni ir izdoti vairāk nekā divdesmit pasaules valstīs. Viņš strādājis arī par žurnālistu un rēgu rakstnieku, palīdzot sarakstīt slavenu personību – gan popzvaigžņu un politiķu, gan piedzīvojumu meklētāju un psihologu – autobiogrāfijas. M. Robotams saņēmis vairākas literārās balvas, tostarp divas reizes ieguvis Austrālijas Ned Kelly Award par labāko kriminālromānu.

No angļu valodas tulkojusi Aija Čerņevska.


“Dzīvību vai nāvi” ir nervus kutinošs trilleris, tomēr tam piemīt arī sirsnība un dvēseliskums, kas parasti tik reti sastopami kriminālromānos. Es nevarēju pārstāt lasīt un vienlaikus negribēju, lai Odija stāstam pienāk gals. Maikls Robotams, neapšaubāmi, ir lietpratējs!
Stīvens Kings

Pārsteidzoši izcils sižets ar negaidīti spēcīgu pavērsienu, kurā iesaistīta arī avs vilka drānās. Jūs teiksiet, ka jau atkal ierastās ačgārnības, bet tās šoreiz izmantotas perfekti. Lielisks lasāmgabals!
Stīvs Berijs

Šim rakstniekam piemīt talants radīt pievilcīgus un sarežģītus varoņus, un Odijs Palmers, iespējams, ir līdz šim viņa labākais veikums.
Booklist

Stāsts par bēgšanu no cietuma... Perfekti uzrakstīts! Tajā ir gana daudz negaidītu notikumu, kuri mudina lasītāju šķirt lapu pēc lapas, lai galu galā uzzinātu, kā visi atšķirīgie pavedieni beidzot savijas vienkopus. Maikls Robotams nenoliedzami ir lielisks rakstnieks, viņa radītie varoņi ir neaizmirstami, un viņa izdomātā sižeta pievilkšanas spēks – nepārvarams.
Kirkus Reviews

Iesaki draugiem