Apraksts

Vācu fantāzijas un bērnu literatūras klasiķa Mihaela Endes grāmata “Bezgalīgais stāsts” – tagad ar mākslinieka Sebastiāna Mešenmozera izteiksmīgajām ilustrācijām.

Grāmata, kas pasaulē guvusi izcilus panākumus, tā tulkota četrdesmit vienā valodā, un pārdoti vairāk nekā deviņi miljoni eksemplāru. Ar savu nemirstīgo meistardarbu Mihaels Ende ir iekarojis miljoniem cilvēku siržu visā pasaulē.

1984. gadā uz ekrāniem iznāca režisora Volfganga Petersena fantāzijas filma ar tādu pašu nosaukumu un guva milzu panākumus. Daudziem tā mainīja dzīves uztveri un lika pievērsties grāmatām un iemīlēt tās.

Bastiāns Baltazars Bukss pamana kādā antikvariātā grāmatu “Bezgalīgais stāsts”, kas pievelk viņu gluži vai ar maģisku spēku. Zēns lasa par Fantāzijas valstību, kuru nesaudzīgi pārņem tukšums. Vai Bastiāns pats būtu šis bērns, kas var glābt Fantāziju? Kopā ar jauno varoni Atreju un laimes pūķi Fuhūru, no filmas daudziem pazīstams kā Falkors, Bastiāns dodas ceļā, kur drīz vien dārgs kļūst katrs mirklis.

Ir cilvēki, kas nekad nespēj nonākt Fantāzijā, un ir cilvēki, kas to spēj, bet paliek tur uz visiem laikiem. Un tad ir vēl daži, kas dodas uz Fantāziju un atgriežas atkal atpakaļ. Tā kā tu. Un tie dziedē abas pasaules.

“Bezgalīgais stāsts” ir pusi bibliotēkas vērts.
Deutsches Allgemeines Sonntagsblatt

No vācu valodas tulkojis Ingus Liniņš.

Iesaki draugiem