Trešā grāmatu blogeru eglīte

2014-12-06

Mēdz teikt, ka trīs lietas – labas lietas, un tā 3. decembra pievakarē mājīgajā K. Valdemāra 6 pagrabiņā mēs atkal pulcējāmies vienkopus, lai ieskandinātu Ziemassvētkus.

Atskatījāmies uz gandrīz jau aizgājušo 2014. gadu – tajā bija tikšanās ar ārvalstu rakstniekiem Sāru B. Elfgrēnu un Matsu Strandbergu, kā arī Dāvidu Foenkinosu, Lielās lasīšanas raidījumi televīzijā, Spoku nakts Zvaigznes grāmatnīcā, Grāmatu svētki Ķīpsalā, un vēl, un vēl. Guvām arī mazu ieskatu jaunajā 2015. gadā – kuri autori pie mums viesosies, kuru autoru grāmatas tiks izdotas...

Pēc tam notika pašapdāvināšanās, bet lai visu šo procesu padarītu interesantāku, bija jāmin literārās mīklas, noskaidrojot, cik daudz zinām par dažādu senāk un nesenāk iznākušu grāmatu varoņiem. Piemēram, vai zināt, kuras grāmatas galvenais tēls ir „rudmatains puisis, kurš spēlē mūzikas instrumentu un labprāt pavada laiku kopā ar meiteni uz jumtiem”? Un kurā grāmatā darbojas „ne visai dabiskas izcelsmes šarmants jauns vīrietis, kurš nēsā saulesbrilles, sarunājas ar istabas augiem un eņģeļiem”? Varbūt tev ir kāda nojausma, kas ir „jauna sieviete, kurai ir problēmas ģimenē un kura ir spiesta apprecēties ar septiņu pārdabisku būtņu un viena sulīga augļa palīdzību”? :)

Pēc tam mielojāmies ar kopīgi sagādātajiem gardumiem, dzērām Ziemassvētku tēju un dalījāmies pārdomās par piedzīvoto 2014. gadā, par nākotnes iecerēm un, protams, par grāmatām :)

Paldies blogeriem Līvai, Andai, Spīganai, Anetei, Inesei, Martai, Maijai, Annai, Dainim un Intam par piedalīšanos pasākumā un paldies Spīganai par fotogrāfijām!

Un milzīgs paldies visiem grāmatu blogeriem, kas raksta par grāmatām! Lai gaišs un priecīgs ir šis pirmssvētku laiks!

Anetes atskats uz pasākumu

Daiņa atskats uz pasākumu

Martas atskats uz pasākumu

Lasītāju atsauksmes

Iesaki draugiem