Maija e-grāmatu akcija ir klāt!

2024-04-30

Maijā mudinām rūpēties par sevi – par savu fizisko un garīgo veselību, par savu labsajūtu darba vidē un radošo spēju attīstību. Maija e-grāmatu atlaižu akcijas darbi iedvesmos, atbalstīs, mierinās un izglītos ikkatru lasītāju.

Nereti sabiedrībā valda uzskats, ka mākslinieka ikdienā visu nosaka talants, jo panākumus var gūt tikai patiesi talantīgs cilvēks. Taču cik bieži aizdomājamies, ka arī radošiem, talantīgiem, veiksmīgiem cilvēkiem ir krīzes, šaubu un neveiksmju mirkļi? Kāds patiesībā ir mākslinieka ceļš? Džūlija Kamerona e-grāmatā “Mākslinieka ceļš” aicina izprast radošuma neredzamās puses, tostarp arī šķēršļus, kas jāpārvar, lai uzplauktu radošās spējas. Darbā autore piedāvā dažādas metodes, kā soli pa solim gūt pārliecību, mazināt skaudību, saskatīt iespējas. Šī e-grāmata noderēs ne tikai radošo nozaru pārstāvjiem, bet ikvienam lasītājam, jo aprakstītos paņēmienus iespējams īstenot dažādās ikdienas situācijās.

Vai jums piemīt tieksme domāt, ka ar jums kaut kas nav kārtībā? Vai izjūtat kaunu dažādās dzīves situācijās, kas neļauj jums pilnvērtīgi pieredzēt dažādus notikumus? Ilse Sanda savā darbā “Aci pret aci ar kaunu” apraksta, kā rodas kauna sajūta, kas aiz tās slēpjas un kāpēc daži cilvēki izjūt lielu kaunu situācijās, kurās citi to neizjūt nemaz. Analizējot reālus piemērus, autore piedāvā, kā rīkoties, lai kauns netraucētu dzīvot pilnvērtīgu dzīvi. Pēc grāmatas beigās ievietotā testa veikšanas spēsiet noteikt, cik liela ir jūsu kauna nasta, bet grāmatā ievietotie praktiskie vingrinājumi palīdzēs atbrīvoties no tās un mācīs pieņemt sevi. 

Malkolms Gledvels grāmatā “Sarunas ar svešiniekiem” apkopojis eksperimentu aprakstus, ievērojamu valstsvīru sarunu fragmentus, tiesas prāvu un dažādu skandālu analīzi, noziegumu un pat populāru seriālu piemērus, kuri izrādās ārkārtīgi pretrunīgi un atklāj, ka mēdzam nepareizi uztvert sarunbiedru sacīto biežāk, nekā mums pašiem šķiet. Tādēļ rodas pārpratumi, konflikti un pat globālas krīzes. Ar kādām stratēģijām iespējams uztvert pareizi citu cilvēku teikto? Vai iespējams konstatēt, kad sarunbiedrs melo, bet kad – stāsta patiesību? Vai ir iespējams vienmēr pareizi novērtēt cilvēku pēc iespaida, kādu tas rada? Uz šiem un citiem jautājumiem par cilvēku sarunas iespējamo ietekmi uz notikumiem vai mūsu uzskatiem atbildes gūsiet šajā grāmatā.   

Grāmatas “Atjauno savu ķermeni!” autors Alberto Viljoldo ir ieguvis doktora grādu psiholoģijā, studējis medicīnisko antropoloģiju un apguvis šamaņu dziedniecības mākslu pie Amazonijas un Andu šamaņiem. Pašam piedzīvojot smagu veselības krīzi, Viljoldo izdevās ne tikai izdzīvot un saglabāt savas fiziskās un mentālās spējas, bet arī uzlabot savu pašsajūtu, citējot pašu autoru: “Tagad esmu pilnībā atlabis. Pareizāk sakot, esmu vairāk nekā atlabis. [..] Es spēju sev radīt jaunu ķermeni.” Grāmatā “Atjauno savu ķermeni!” Viljoldo atklāj ceļu, kā katrs no mums spēj radīt jaunu ķermeni, atvērt prātu un sirdi jaunai domāšanai un dzīvesveidam un aktivizēt ilgmūžības gēnus. Šis ceļš ved ne tikai uz fizisko labsajūtu, autors pievēršas arī dusmu, baiļu, stresa un neveselīgo domāšanas paradumu nozīmei mūsu ikdienā, kā arī veidam, kā tos transformēt un novērst to postošās sekas. 

Vai katrs vadītājs ir arī līderis? Kādi ir patiesas līderības principi? Vai vadītājs var izkopt savas līdera dotības? Kā vadītājam izprast savu komandu un kādām vajadzētu būt patiesa līdera un komandas attiecībām? Šie ir tikai daži no jautājumiem, par kuriem e-grāmatā “Cilvēcīga vadība... jo darbinieki ir cilvēki, nevis resursi” mudina domāt tās autors un līderības treneris Nauris Svika. Daloties arī ar spilgtām situācijām no savas pieredzes, tostarp militārajā jomā, autors norāda uz patiesu līderu iezīmēm gan rutīnas darbu veikšanā, gan arī saspringtās un stresa pilnās situācijās, kur nereti ātra lēmumu pieņemšana var būt izšķiroša. Šī e-grāmata noderēs ikvienam lasītājam neatkarīgi no tā, vai esat “komandas kapteiņi” vai “laukuma spēlētāji”, jo darbā aprakstītos līderības principus var attiecināt uz teju ikvienu sociālo attiecību grupu (ģimene, draugi, klases vide), ne tikai darbavietu. 

Vai jums šķiet, ka dzīvojam sarežģītā laikā, ka atrodamies vēstures krustcelēs un pasaule nenovēršami un dramatiski mainās? Junga psihoanalīzes teorētiķis un praktiķis, lektors un daudzu grāmatu autors Džeimss Holiss darbā “Dzīvot starp pasaulēm” min, ka “Lielākajā daļā laikmetu – un lielākajā daļā ģeogrāfisko un garīgo vietu – cilvēki ir domājuši, ka arī viņi dzīvo sarežģītā laikā, un, protams, vairums indivīdu agrāk vai vēlāk savā mūžā piedzīvo kādas nedienas.” Ir jāsakopo visa apņēmība un drosme, lai smagos pārmaiņu laikos saglabātu savas vērtības. Vai mēs vispār zinām savas vērtības? Un kur rast spēku, kad viss tiek apšaubīts? Autors atklāj, kā dzīļu psiholoģija un tās metodes var palīdzēt ceļā uz jēgpilnu, autentisku dzīvi, kā sakārtot attiecības ar savu dvēseli un attīstīt personīgo noturību arī pārmaiņu laikos.

Šos 6 darbus aicinām iegādāties e-formātā Zvaigzne ABC mājaslapā ar 50 % atlaidi no 1. maija līdz 31. maijam. Katru dienu Zvaigzne ABC e-grāmatu sociālajos kontos X un Instagram iespējams izlasīt citātu no kādas akcijas e-grāmatas. Rūpējieties par sevi kopā ar Zvaigzne ABC e-grāmatām!

Lūdzam ņemt vērā, ka Kindle lasītāji var lejupielādēt ePub e-grāmatu arī Kindle mobi formātā savā Zvaigzne ABC pirkumu kontā.