Apraksts

Uzmanību!
Šajā visādā ziņā košajā grāmatā par ielu muzikanta Harija un viņa ceļabiedra Mihala stopēšanas piedzīvojiem ceļā uz Ziemeļgrieķiju – hipiju festivālu – pūš īsteni brīvības vēji. Vēji, kas dzied skaistās, nezināmās valodās, kas smaržo pēc dienvidjūras, stipri vēji, kas var arī nobrāzt ādu un aiznest, piemēram, uz pamestu benzīntanku kaut kur Serbijā, kur īsti nav cerību nostopēt mašīnu un vienīgais ūdens avots tuvumā ir krāns, pa kuru tek zaļš šķidrums.

Vilciena konduktors-vampīrs un uz seksu kāras vecmāmiņas Rumānijā, hipiju festivāls “Varavīksnes saiets” Grieķijā, jauni, brīnišķīgi draugi Stambulā Tarlabaši rajonā, kur neviens saprātīgs cilvēks tumsā nesper kāju, brīvdomātāju komūna “Debesu zeme” Kiprā, kur Harijs līdz ar citiem ņurko Lidl atkritumu konteineros derīgas pārtikas meklējumos – tas viss un vēl vairāk sagaida katru, kurš lasīs šo grāmatu.
Ceļā, draugi!

Harijs Vagrants (1988), īstajā vārdā Harijs Kadiķis, ir latviešu publicists, mūziķis, teologs, ceļotājs un brīvdomātājs.

Daļu savas dzīves veltījis tuvu un ne tik tuvu zemju apceļošanai, ceļojumus finansējot galvenokārt ar ielu muzicēšanu.

Harijam gandrīz nekad nav pienācīgu iekrājumu, toties piemīt uzcītība un šāds tāds talants ieprasties dažādu eksotisku mūzikas instrumentu spēlēšanā. Viņš pārvalda gan persiešu santuru, gan indiešu harmoniju, perkusīvo un lidojošajam šķīvītim līdzīgo handpan, kā arī turku nei flautas.
Katrs mazbudžeta ceļojums ir Harija mēģinājums transcendēt pašam sevi, turklāt nereti to darīt pavisam negaidītos un izaicinošos veidos.

Šī ir viņa otrā grāmata.
Aigara Truhina vāka dizains.

Iesaki draugiem