Apraksts

Airisas vecumdienas šķiet mierpilnas un iepriekš paredzamas. Dienas līdzinās cita citai, un lielākais prieks un raizes viņas dzīvē saistās ar mazmeitu Greisu – stūrgalvīgu, jaunu ārsti. Taču kādu dienu pastnieks Airisai atnes ielūgumu uz tikšanos Francijā, kur viņa Pirmā pasaules kara laikā strādājusi hospitālī.
Vēstule uzjunda atmiņas par laiku, kad 1914. gadā viņa – jauna medmāsa no Austrālijas – devās uz Franciju, cerot kara juceklī atrast savu piecpadsmit gadus veco brāli Tomu un pārvest viņu mājās. Bet Parīzē Airisa sastapa aizrautīgo ārsti mis Aivensu un piekrita viņai palīdzēt izveidot lauka hospitāli – tas bija lēmums, kas pilnībā izmainīja Airisas dzīvi.
Karš ir nežēlīgs un prasa daudzus upurus, bet mīlestība dod spēku arī šajā skarbajā laikā...

Mērija Rouza Makkola, austrāliešu rakstniece, ir vairāku romānu, īso stāstu un eseju autore, un par saviem darbiem viņa saņēmusi arī literārās balvas. Romāns “Krītošā sniegā” ir viņas pirmā grāmata, kas tiek izdota latviešu valodā. Informācija par autori: http://mary-rosemaccoll.com

No angļu valodas tulkojusi Sandra Rutmane.


Šis romāns jūs iepriecinās: pirmkārt, tas ir lielisks literārs darbs, otrkārt, grāmatas varoņi turpina dzīvot jums līdzās vēl ilgi pēc grāmatas izlasīšanas un, treškārt, stāstā izceltas trīs, manuprāt, ļoti svarīgas lietas – vēsture, noslēpums un atmiņas.
Keita Mortone, romāna “Noslēpuma glabātāja” autore

Brīnišķīgi uzrakstīts romāns lasītājiem, kuriem patīk stāsti par mīlestību un ģimenes noslēpumiem, kas apvieno vairākas paaudzes.
Holmans Bookshop

“Krītošā sniegā” ir aizkustinošs un savādi skaists romāns. Mērija Rouza Makkola aizraujošā prozā atdzīvina aizmirstos stāstus par Ruomonas sieviešu hospitāli un stāsta par tur strādājošo sieviešu ciešo draudzību, par Airisas mīlestību pret medicīnu un jūtām pret vīrieti, par zēniem un vīriešiem, kuru dzīvība tiek upurēta cēla mērķa vārdā, lai gan daudzi no viņiem šo karu neizprot un neatzīst, par kara tālejošajām sekām un ietekmi uz turpmākajām paaudzēm.
Šī lieliskā sāga aiznes lasītāju pāri kontinentiem un laikam... Sievietes dziednieces, ģimenes noslēpumi, medicīnas mistērijas, vēsturiska darbības vieta...
Booklist

Ārkārtīgi aizraujošs romāns, kas paver iespēju ceļot laikā un sniedz ieskatu vienā no maz zināmiem Lielā kara stāstiem, proti, stāstā par kara hospitāli, kas atradās Ruomonas abatijā, netālu no Rietumu frontes. Mērija Rouza Makkola apraksta drosmīgās Ruomonas sievietes aizrautīgi un patiesi, ļaujot mums dzīvot līdzi viņu priekiem un bēdām un atklāt noslēpumus, kas atstājuši iespaidu uz viņu ģimenēm un atbalsojas vēl nākamajās paaudzēs.
Lūsinda Railija, romāna “Orhideju nams” autore

Publikācijas

Iesaki draugiem