“Sieviete varā” – Lolitas Čigānes grāmata dodas pie lasītājiem

2023-12-05

2023. gada 4. decembrī Apgāda Zvaigzne ABC telpās notika ilggadīgās politiķes (no 2010. līdz 2018. gadam) un sabiedriskās darbinieces Lolitas Čigānes grāmatas “Sieviete varā. Ko politika man iemācīja par dzīvi un sevi. Politiskās piezīmes zīmējumos” atvēršana.

Grāmata balstīta uz Lolitas Čigānes politikas gados radītajiem zīmējumiem un sniedz ieskatu Latvijas politiķes ikdienā – ceļā, kas jāiziet, ienākot politikā, iemācoties tajā izdzīvot, dodot savu pienesumu, bet nepazaudējot sevi.

Ģeopolitikas pētījumu centra direktors, RSU asociētais profesors Māris Andžāns par grāmatu saka: “Šī grāmata ir kas daudz vairāk par Lolitas atmiņām. Viegli lasāmais teksts un autores ilustrācijas ļauj novērtēt, cik prasīga un nesaudzīga ir politika, jo īpaši pret sievietēm. Tas ir citādāks ieskats Latvijas politikā, kas faktus papildina ar skaidrojumiem un emocijām”.

Lolitas Čigānes līdzgaitnieks politikā, Saeimas deputāts no 2010- 2018. gadam Aleksejs Loskutovs mudina: “Aicinu arī jūs kaut nedaudz paiet Lotitai līdzi - gan stāstā , gan zīmējumos.”

Autore pati par grāmatu saka: “Šis ir cilvēcisks vēstījums, kā ir būt “varā”, rakstīts cerībā padarīt mūsu sabiedrības un varas attiecības veselīgākas – lai cilvēki varā ienāktu, pastrādātu savas valsts labā un nekristu panikā, kad laiks politikā noslēdzies.”



Lolita Čigāne ir politiķe, pasniedzēja un konsultante starptautiskās organizācijās. Strādājusi žurnālistikā un bijusi sabiedriskās politikas analītiķe un starptautiska konsultante labas pārvaldības, pretkorupcijas un vēlēšanu jautājumos. Bijusi ievēlēta 10., 11. un 12. Saeimā. Vairāku EDSO vēlēšanu misiju vadītāja.

Pieejama arī e-grāmata.

Iesaki draugiem