Viesojamies Boloņas Starptautiskajā bērnu grāmatu izstādē

2014-04-01

Laikā no šī gada 24. līdz 27. martam Apgāda Zvaigzne ABC darbinieki viesojās gadskārtējā Starptautiskajā bērnu grāmatu izstādē Itālijas pilsētā Boloņā, kur ik gadu tiekas bērnu rakstnieki, ilustratori un izdevēji no visas pasaules.

Apgādu Zvaigzne ABC šoreiz pārstāvēja četras skaistas grāmatas: Jura Zvirgzdiņa “Ahoi! Plūdi Daugavā” ar Alekseja Naumova ilustrācijām, Margaritas Stārastes “Zīļuks” un “Zelta pasakas” , kā arī Indras Sproģes “Joka pēc alfabēts” .


Izdevniecības darbinieki ar interesi apstaigāja dažādu valstu izdevniecību stendus un novērtēja to, cik koši un asprātīgi tie ir noformēti.


Tāpat interesanti bija vērot dažādu valstu veidotos reklāmas plakātus grāmatām, kas izdotas arī latviešu valodā – piemēram, Sallijas Grīnas romānam “Tumšā puse” , Džona Grīna darbam “Mūsu zvaigžņu vaina” , Frančeskas Saimonas grāmatu ciklam par Neganto Niku un Deivida Valjamsa populārajām bērnu grāmatām.


Izstādes ietvaros tika pasniegts augstākais apbalvojums bērnu literatūrā – Astridas Lindgrēnes balva – ko šoreiz saņēma zviedru autore Bārbro Lindgrēna , kuras grāmatiņas bērniem izdevis arī Apgāds Zvaigzne ABC. 

Tāpat izstādē tika atzīmēta populārās somu bērnu rakstnieces Tūves Jānsones simtā jubileja.


Grāmatu svētkos vienmēr vilinoša ir izdevība satikt “dzīvē” grāmatu autorus. Šoreiz izdevniecības darbinieki piedalījās zviedru rakstnieces Jujas Vīslanderes radītajām grāmatiņām par gotiņu Mūmammu veltītajā pasākumā,

tikās ar latviešu valodā vēl topošās somu jauniešu triloģijas  "Sārta kā asinis", "Balta kā sniegs", "Melna kā ogle" (angliski The Snowhite Trilogy) autori Sallu Simuku

un – notikums, kam šīgada izstādē tika pievērsta īpaša uzmanība – piedalījās prezentācijā, intervijās un kopīgās vakariņās ar šogad lielu ažiotāžu sacēlušā jauniešu romāna “Tumšā puse” autori Salliju Grīnu, kurai bija iespēja aplūkot arī tikko klajā nākušo savas grāmatas latviešu izdevumu.


Kopumā izdevniecības darbinieki vērtē izstādi kā allaž pozitīviem iespaidiem pārpilnu notikumu un iesaka visiem – gan bērniem, gan pieaugušajiem – lasīt vairāk grāmatu :)

Iesaki draugiem