Apraksts

Pīters Meils (1939) piecpadsmit gadus strādājis reklāmas jomā un pametis to, lai pievērstos rakstniecībai. Starptautisku slavu viņam atnesa autobiogrāfiskais romāns “Gads Provansā”, taču lasītāju atzinību guvuši arī citi darbi, kuros rakstnieks tik aizrautīgi stāsta par savu iemīļoto reģionu, ka tā vien gribas nopirkt biļeti, sakārtot ceļasomu un doties Francijas virzienā.

“Viesnīca Pastis” ir lielisks romāns, kurā netrūkst dēku un intrigu, romantikas, spilgtu raksturu, humora un kārdinošu ēdienu aprakstu. Autors meistarīgi saplūdina vairākus žanrus – komēdiju, detektīvu un romantisko romānu – un izmanto interesantus personāžus – karjeristus, dīvaiņus, neliešus, ļaunu žurnālistu, bijušo sievu...

Romāna galvenais varonis reklāmas aģentūras vadītājs Saimons Šovs ir noguris no ikdienas rutīnas – septiņu dienu darba nedēļas, izdabāšanas svarīgiem klientiem, darījumu vakariņām… Drauga pierunāts, viņš dodas brīvdienās un mašīnas remonta dēļ ir spiests uzkavēties nelielā Provansas ciemā. Taču šī brīnumainā vieta, mierpilnā gaisotne un kāda skaista sieviete apbur Saimonu, tāpēc viņš nolemj kardināli mainīt dzīvesveidu un atvērt Provansā viesnīcu.

No angļu valodas tulkojusi Ieva Tarvida.

Iesaki draugiem