Apraksts

Reičela Kū bija nolēmusi pilnībā “apgūt” franču virtuvi, tāpēc pārcēlās dzīvot uz Parīzi, kaut gan nerunāja ne vārda franču valodā, un iestājās Le Cordon Bleu – pasaulslavenajā kulinārijas skolā. Pēc sešiem gadiem viņa vēl joprojām dzīvoja un strādāja Parīzē, gatavojot izmeklētus franču ēdienus un piešķirot tiem jaunus, modernus akcentus.

Grāmatā “Mazā Parīzes virtuve” iekļautas daudzas slavenas franču receptes, kuras varētu meklēt franču pavārgrāmatā, piemēram, “Burgundietī sautēta liellopu gaļa” un “Gailis vīnā”, bet šis nav tikai vēl viens klasisko franču recepšu krājums. Šis ir arī stāsts par to, kā Reičela tās sev atklāja – piknikā Sēnas krastā tveicīgā vasaras vakarā, vakariņojot ar draugiem, tērzējot ar vietējo miesnieku vai beķeri, eksperimentējot ar garšām savā mājas virtuvē. No bezē “hotdogiem” līdz gardi smaržojošai Provansas lavandai un ceptai vistai ar citronu – Reičela glezno šodienas Francijas kulināro ainavu un parāda, cik vienkārši patiesībā ir šie ēdieni.

Viņas piedāvātās 120 receptes aptver gan viekāršus ikdienas ēdienus, gan vasaras pikniku un pēcpusdienas uzkodas, maltītes ar draugiem un ģimeni, kā arī gardus desertus, tostarp tādus klasiskus virtuves meistardarbus kā brilē krēms un suflē. Šī ir grāmata, kas modernā un pieejamā veidā slavina labāko no franču mājas virtuves, pierādot, ka īsts franču ēdiens vairs nav kas tāds, ko pasniedz tikai dārgos restorānos. Ar Reičelas palīdzību jūs varat arī savās mājās ienest nedaudz Francijas neatkarīgi no tā, kurā pasaules malā dzīvojat un cik liela ir jūsu virtuve!

Publikācijas

Iesaki draugiem