Apraksts
Cilvēks vienmēr ir vēlējies pagaršot kaut ko jaunu. Mūsdienās, apceļojot svešas zemes tādā veidā var iepazīt arī tur mītošo tautu raksturu. Bieži vien citzemju kultūras apgūšana sākas tieši ar ēšanu – degustējot neparastus vai nepazīstamus ēdienus un tā līdz šim nezināma ēdiena recepte pārtop neaizmirstamā suvenīrā.
Krāšņā, ar Gvido Kajona izcilajām fotogrāfijām bagātīgi ilustrētā Lolitas Šelvahas grāmata noderēs Latvijas viesiem, lai atsauktu atmiņā šeit nobaudītos gardos ēdienus un pagatavotu tos saviem draugiem Kanādā, Amerikā, Vācijā... Savukārt šejienes čaklajām saimniecēm tā būs izcils iedvesmas avots garšīgai ikdienas un svētku maltītei.
Grāmatā receptes ievietotas gan angļu, gan latviešu valodā.