Apraksts

Saulei vienmēr mūs ir jāsasniedz.
No savas vietas veikalā Klāra – ar izcilām novērotāja spējām apveltītais MD – uzmanīgi vēro tos, kuri ienāk veikalā, un tos, kuri paiet tam garām. Viņa joprojām cer, ka pavisam drīz kāds pircējs izvēlēsies tieši viņu.
Un, kad beidzot šī iespēja rodas un dzīves apstākļi mainās, Klāra sastopas ar daudziem, iepriekš nepieredzētiem izaicinājumiem un cilvēku mainīgo dabu.

Romānā “Klāra un Saule” – Kadzuo Išiguro pirmais sarakstītais darbs kopš Nobela prēmijas literatūrā iegūšanas – autors noraugās uz mūsu strauji mainīgo pasauli caur neaizmirstama stāstnieka skatpunktu, meklējot atbildi uz jautājumu: ko nozīmē mīlēt?

“Brīnišķīga atklāsme par mīlestību un morāli.”
The Economist

Kadzuo Išiguro ir dzimis 1954. gadā Nagasaki Japānā, bet no piecu gadu vecuma dzīvo Lielbritānijā. Par saviem darbiem viņš saņēmis daudzas literārās atzinības un godalgas, tostarp Nobela balvu literatūrā un Bukera balvu. K. Išiguro grāmatas ir tulkotas vairāk nekā 50 valodās, tostarp arī latviešu.

No angļu valodas tulkojusi Ingūna Beķere.


Ir pavisam neliels skaits rakstnieku, kuri jebkad ir spējuši radīt tādu nepastāvības, zaudējuma un eksistenciālu pārdomu noskaņu kā Kadzuo Išiguro, – nevis mākslas darbu par jūtām, bet pašas jūtas.
The Los Angeles Times

Izcils meistardarbs, radīts ar pedantisku rūpību, un vienlaikus, kā jau ierasts, skaidras, vienkāršas prozas paraugs.
Sunday Times

Jauns šedevrs! Grāmata, kura liek mums no jauna sajust cilvēcīguma skaistumu un trauslumu.
Observer

Inteliģenta, brīnišķīga un hipnotizējoša lasāmviela – vai varētu vēlēties kaut ko vairāk?
Metro

Smalkjūtīgs un neaizmirstams romāns, ko caurstrāvo skumjas un cerība.
The Washington Post

Jau četras desmitgades Kadzuo Išiguro ir daiļrunīgi rakstījis par atmiņām. Atmiņu uzskaitīšana, to nasta un samierināšanās ar tām vienmēr ir viņa izvēlētie temati... Un romāns “Klāra un Saule” plūstoši papildina šo autora izcilo vīziju. Vai ir lasīts vēl kāds stāsts, kurš skar tik nozīmīgas un cilvēcīgas tēmas?
The New York Times Book Review

Iesaki draugiem