Apraksts

Ievērojamais franču rakstnieks Žils Verns (1828–1905) ir pazīstams ikvienam piedzīvojumu literatūras cienītājam visā pasaulē. Autoru vienmēr vilinājis grūti izzināmais un sasniedzamais, arī neparasti, tāli un bīstami ceļojumi.

Romānā “Mazais kapteinis” (1878) Žils Verns pievēršas vergu tirdzniecības problēmai un aizved lasītājus uz mežonīgo Centrālās Āfrikas apvidu.

Uzņemties atbildību par kuģi pusaudža vecumā? Tīrā fantāzija! Vienā mirklī no jaunmatroža kļūt par kapteini? Neiespējami! Taču ko lai dara, ja visi pārējie brigas “Piligrims” apkalpes locekļi – pieaugušie, prasmīgie un pieredzējušie – ir gājuši bojā un vienīgais cilvēks uz klāja, kam ir kādas jūrasbraucēja prasmes, ir piecpadsmit gadus vecs zēns? Dikam Sendam jāglāb kuģis un tā pasažieri. Jāglābj un droši jāaizvada līdz civilizācijai. Taču viņš pat iedomāties nespēj, cik skarbs un grūts liktenis gaida viņu un kuģa pasažierus, kam nāksies stāties pretī viltum un nodevībai, kļūt par dabas stihijas un cilvēku nežēlības upuriem un ne vienu reizi vien ielūkoties nāvei acīs.

No franču valodas tulkojis Andrejs Upīts.

Iesaki draugiem