Apraksts

Vai patiesības noklusēšana ir melošana? Vai noslēpuma neatklāšana ir attaisnojama, ja tas draud izpostīt kāda cita pasauli? Vai ir iespējama kopdzīve, mītot katram savā valstī? Vai nodevību var piedot, un vai ikviens ir pelnījis otru iespēju?

Tie ir jautājumi, kurus romāna “LĀDE VAĻĀ” autore uzdod grāmatas 4. vāka tekstā. Un kas tā par lādi, kura veras vaļā? Veras lēnām, soli pa solim atklājot lasītājam ilgi glabātus un ne tik senus noslēpumus. Tie vēsta par noklusētiem notikumiem galvenās varones Ances dzīvē, taču šie notikumi jāvērtē, atbildes uz minētajiem jautājumiem jāmeklē lasītājam. Līdz ar to romāns rosina domāt gan par to, kā neprātīga rīcība jaunībā mēdz izdarīt savas korekcijas iecerētajā dzīves ceļā, gan arī par to, vai šīs korekcijas vienmēr liek vilties un nožēlot paveikto.

Liepājniece GUNITA LAGZDIŅA līdz šim lasītājiem zināma kā stāstu autore: 2017. gadā iznāca viņas krājums “Spēlītes”, 2019. gadā – “Ieraudzīt varavīksni”. Ikdienā viņa tvarsta drukas blusas un dzenā komatu peles žurnālistu un rakstnieku tekstos.

Iesaki draugiem