Apraksts

"Uzraksti savu stāstu grāmatu" ir padomu grāmata jaunāko un pamatskolas klašu skolēniem, kā uzrakstīt savu stāstu. Šī grāmata sniedz idejas dažādu stāstu rakstīšanai, prasmīgi aizved jauno autoru stāstu rakstīšanas noslēpumos, piedāvājot tukšās līnijas, kur rakstīt idejas topošajam stāstam un pēc tam uzrakstīt savus stāstus.

Grāmata atraktīvā un saprotamā veidā rosina izprast, ko nozīmē uzrakstīt trāpīgu stāsta virsrakstu, izvēlēties stāsta varoņus, darbības vietu un aprakstāmos notikumus, kā strādāt ar valodu, izvēloties visprecīzākos vārdus kādas parādības nosaukšanai un aprakstīšanai. Topošais rakstītājs var iepazīties ar stāsta kalnu jeb kompozīcijas pamatelementiem.

Kad bērns ir apguvis rakstīšanas visdažādākās nianses, viņš savā stāstu grāmatā var uzrakstīt dažāda žanra stāstus: pasakas, detektīstāstus, īsus stāstiņus, stāstu filmas uzņemšanai u. c.

Šī grāmatiņa būs noderīga gan latviešu valodas stundās, gan individuālai rakstīšanai, ja jūsu bērns interesējas par rakstīšanas noslēpumiem. Tā ir lielisks palīgs bērna fantāzijas, valodas un rakstītprasmes attīstīšanai.

Tulkojusi Daina Grūbe.

Iesaki draugiem