Apraksts

“Pat ja esi mazs, kādam tu vari kļūt par lielu draugu,” tā par grāmatas “Bizbizmāsiņa” jēgu stāsta tās teksta un idejas autore Evija Gulbe. “Palūkojies vērīgi!” viņa aicina. “Iespējams, tavs lielais draugs nobijies tup zem tējkarotes...”

Kas ir tik maziņš, ka bailēs spēj patverties zem tējkarotes? Grāmatiņa attēlo vienu raibu dienu kādas sīkas mārītes dzīvē. Viņa ir tik maza un jauniņa, ka lielākais notikums viņas kukaiņa mūžiņā ir vēsas rasas lāses “pakš!” agrā rīta stundā. Daudz pieredzējušās maijvaboles smīkņā par tik sevišķu “piedzīvojumu”. Bet mārīte nenododas skumjām. Viņa nolemj pašūpoties, jo tas allaž uzlabo omu. Bet šoreiz šūpoties nāk arī vējš, uzsviež kukainīti augstu gaisā un ienes kādā ļoti neparastā vietā.
“Vai tikai šīs nav dīvaino dzīvnieku mājas?” mārītei rodas nojauta, un tajā brīdī sākas
raibā diena, lielais notikums un sevišķais piedzīvojums.

"Bizbizmāsiņa" veltīta ikvienam. Vismazākajiem tā būs koša pētāmgrāmata, nedaudz lielākiem – pirmā lasāmgrāmata, bet pavisam lieliem tā kļūs par krāsainās bērnības saulaino atmiņu grāmatu. Māksliniece Linda Lošina pasaku par mārīti ietērpusi apbrīnojami dzīvīgās ilustrācijās – lapas pāršķirot, šķiet, ka skaties animācijas filmiņu. Un vēstījums jau nav tikai par mārīti un meitenīti. Autores grāmatiņā ierakstījušas un iezīmējušas savus, manus un varbūt arī tavus bērnības sapņus.

Iesaki draugiem