Skandars – jauna grāmatu sērija bērniem un pusaudžiem

2024-02-14

Latviešu valodā iznākušas jau divas grāmatas par Skandaru un vienradžu pasauli – britu rakstnieces A. L. Stedmenas darbi “Skandars un vienradžu zaglis” un “Skandars un rēgu jātnieks”.

Šī ir jauna grāmatu sērija par maģiju un burvju spējām, par pusaudžiem, kas mācās pārvaldīt savu spēku un veiksmīgi dzīvot pārmaiņām bagātā pasaulē.

Draudzība, piedzīvojumi un grūtu lēmumu pieņemšana, sava “es” meklējumi: vēstījums par Skandaru ir stilīgs stāsts, kurš aizraus nepieredzējušu lasītāju un sagādās gan jautrus, gan satraukuma pilnus brīžus. Tīnīšu savstarpējās attiecības, skolas vide un draugu būšanas, vecāku statusa ietekme uz bērnu dzīvi un citas gluži ikdienišķas un daudziem aktuālas lietas – caur maģijas prizmu skatītas, iespējams, tās kļūs vieglāk uztveramas un izprotamas. Šīs ir sērijas pirmās grāmatas, un tās ieved lasītāju lieliski izveidotā fantāzijas zemē. Sirsnīgs stāsts, kas aicina mīlēt un saprast gan sevi pašu, gan pasauli sev apkārt.

Šajās grāmatās vienradži ir mežonīgas, maģiskas, bet piejaucējamas būtnes, ar kuru palīdzību iespējams pasauli padarīt īpašāku. Daudzi pusaudži Vidienē vēlas kļūt par vienradža jātniekiem, taču katram tas nav lemts. Skandara māsai Kennai tas neizdodas, arī Skandars par jātnieku kļūst tikai ļoti neparastas apstākļu sakritības pēc.

Salā Skandars sastop pasauli un sabiedrību, kura no katra gaida zināmus standartus – vienīgais nezinošais te izrādās viņš. Kopā ar citiem jauniešiem viņš apgūst spējas, kas atraisās vienīgi cilvēka un vienradža tandēmā. Skandars un vienradzis Blēža Laimests ir īpašs pāris, kopā viņi varētu paveikt daudz… taču Salas leģendas vēsta: tuvojas briesmas! Un tās, iespējams, izraisīs kāds no jaunajiem jātniekiem…

Kaut kādā mērā autore ir iedvesmojusies no Harija Potera, kaut kādā – no Avatara un citiem pasaulē plašu popularitāti ieguvušiem fantasy darbiem, taču viņas radītā pasaule ir atšķirīga, savdabīga un interesanta. Grāmatās darbojas ne tikai pozitīvie, bet arī ļaunie tēli un viņu sadursme solās būt episka!

Daudz lasījušam pieaugušam fantasy cienītājam Skandars būs par vieglu un gaisīgu – bet var kalpot kā jestra izklaide. Savukārt jaunam cilvēkam, kurš tikai tikko sāk apgūt šo intriģējošo žanru, Skandars kļūs par lielisku pavadoni un draugu!
Skandara piedzīvojumi lasāmi jau 46 valodās, tiek strādāts arī pie filmas.

Pieejamas arī e-grāmatas.

No angļu valodas tulkojusi Laura Romanovska.

Iesaki draugiem