"Saules sargātaja", LSM.lv, Aija Bremšmite

2023-12-28

Katrs jauns gads lasītāja dzīvē sākas ar jaunām cerībām un gaidām arī šogad satikties lappusēs ar priekā trīcošu sirdi, pārsteigumā ieplestām acīm un neticībā aizrautu elpu.

Neticami, bet 2023. gads jau pusē, tāpēc vērts ieskatīties pirmā pusgada grāmatu iespaidos un noskaidrot, kuras 10 visvairāk aizrāvušas grāmatu blogerus un apskatniekus. Lai šis grāmatu saraksts kalpo par iedvesmu jaunas lasāmvielas atrašanai un vasarā izlasāmo grāmatu saraksta papildināšanai!

Maja Lunde "Saules sargātāja"
("Zvaigzne ABC", no norvēģu valodas tulkojusi Dace Deniņa)

"Viena no skaistākajām grāmatām, ko jebkad esmu lasījusi." Tā par pirmā pusgada mīļāko grāmatu – norvēģu autores Majas Lundes pasaku "Saules sargātāja" – savā "Instagram" grāmatu blogā raksta Zane Berce jeb @mom.who.reads.a.lot. Vizuāli neticami skaisti noformētā (māksliniece Līsa Aisatū) un emocionāli uzrakstītā grāmata būs lasāmviela visai ģimenei. Tas ir stāsts par zaudējumu un piedošanu, par pēdējā cerību stariņa zaudēšanu un nepārtrauktu cīņu atgūt ne tikai cerību, bet arī prieku, par līdzsvaru dabā un cilvēkos. "Majas Lundes radītā pasaka ir ar skumju noskaņu, kas lēnām ved caur atmiņu līkločiem, kas varoņiem pašiem jāatpin. Līsas Aisatū brīnišķīgās ilustrācijas ir fantastisks papildinājums jau tā skaistajam stāstam, tās rotā grāmatas lappuses un lieliski papildina pasaku, piešķirot tai vēl vairāk krāsu un emociju." Tā raksta Zane Berce, un atliek vien pievienoties viņas un vairāku citu lasītāju vērtējumam – grāmata vizuāli un saturiski aizkustina lielu un mazu sirdis.

Līdz vasaras beigām vēl divi mēneši. Majas Lundes "Saules sargātāja" ir īsta vasaras grāmata – tā sasildīs, bet arī atgādinās par ģimeniskām vērtībām.

Lasītāju atsauksmes

Iesaki draugiem