Atskats uz Latvijas Grāmatu svētkiem Ķīpsalā

2017-02-28

Gada lielākais notikums Latvijas grāmatniecībā – Latvijas Grāmatu izstāde – ir veiksmīgi noslēdzies.

Trīs dienas Ķīpsalas izstāžu hallē rosījās rakstnieki, lasītāji un grāmatu izdevniecības. Svētku ietvaros tika organizētas grāmatu prezentācijas, tikšanās ar autoriem, dzejas lasījumi, kā arī piedāvātas grāmatas par īpašām svētku cenām. Viesu valsts godā bija Krievija ar plašu kultūras programmu un lielu grāmatu klāstu. Ar prieku vērojām, ka apmeklētāji šogad bija ļoti daudz – brīvdienās pie stendiem valdīja īsta drūzma. Daudzi apmeklētāji ieradās ar visu ģimeni – un katrs atrada gan iespējas saturīgi pavadīt laiku grāmatu svētkos, gan arī grāmatu lasīšanai.

Arī mēs, kā jau ierasts, rīkojām vairākus pasākumus. Sestdien notika rakstnieka Jāņa Lejiņa romāna “Vīrieša sirds” atvēršanas svētki, dzejnieka un prozaiķa Riharda Bargā autobiogrāfiskās grāmatas “Plikie rukši” prezentācija, kā arī Vladimira Kaijaka un Māras Svīres romāna “Vēstule” atvēršana. Savukārt svētdien tika prezentēta astroloģes un aktrises Akvelīnas Līvmanes grāmata “Atvērto siržu sarunas” un notika lasītāju diskusija par Daces Vīgantes stāstu krājumu “Ledus apelsīns”.

Mazajiem lasītājiem piedāvājām 2 pasākumus. Uz dzimšanas dienas ballīti aicināja Zeķu Zaķis no Līnas Ivanovas grāmatām “Zeķu Zaķa dzimšanas diena” un “Zeķu Zaķa pidžamu ballīte”, savukārt uz radošajām darbnīcām ielūdza jaunās bērnu grāmatu sērijas “Mākslinieki zīmē un raksta” autori – mākslinieces Agija Staka, Dzintra Aulmane un Natālija Kugajevska.

Vēl izstādes ietvaros aicinājām pieteikties jaunos māksliniekus, un atsaucība bija patiesi liela. Tas nozīmē, ka jau pavisam drīz gaidāmi jauni un interesanti projekti!

Izstādē varēja sastapt arī Zvaigznes galveno suni Heroldu Širhana dēlu, kurš kopā ar savu saimnieci Viju Kilbloku aktīvi reklamēja grāmatas par suņiem – grāmatu bērniem “Dogmens”, grāmatu lielākiem bērniem un jauniešiem “Kāds suns un viņa zēns” un grāmatu pavisam lieliem bērniem un pieaugušajiem “Suņa dzīves jēga”. Heroldam ir arī savs konts portālā facebook – www.facebook.com/herolds.sirhanadels. Droši aicini viņu draudzēties! :)

Paldies izstādes organizētājiem par ieguldīto darbu, un paldies visiem izstādes apmeklētājiem, kuri, spītējot dažbrīd ne īpaši jaukiem laikapstākļiem, tomēr viesojās Grāmatu svētkos!

Iesaki draugiem