Elīna Zālīte: Kasandra Klēra "Kaulu pilsēta"

2012-02-27

Kasandras Klēras grāmatu „Kaulu pilsēta” izlasīju ātrāk kā pasaules ātrākais rikšotājs gepards spēj paskriet. Tieši šī grāmata kliedēs Jūsu vientulību un garlaicību līdz brīdim, kad izlasīsiet un pāršķirsiet grāmatas pēdējo lapaspusi, jo tieši tā notika ar mani! Lasot šo fantāzijas noveli man brīžiem pat kļuva baisi, jo notikumi, kas grāmatā norisinās ir nervus kutinoši, slepkavnieciski, pārdabiski, izklaidējoši. Katra grāmatas lappuse ir kā bumba ar laika degli- īsta eksplozija, kas nerimst līdz nākamajai lappusei. Lasot „Kaulu pilsētu” es biju ļoti pārsteigta, jo man likās, ka šī grāmata būs kas līdzīgs seriālam „Supernatural”, bet tā nebija, protams, ka šajā grāmatā ir dažādi mošķi, pārdabiskas būtnes, kas ir jānogalina, lai aizstāvētu cilvēci, taču veidi kā tos nogalināt ir atšķirīgi, redzējums uz pasauli ir savādāks, mednieki ir pārdabiskāki.

Kad piecpadsmit gadīgā Klerija dodas uz klubu „Pekle” ar savu labāko draugu Saimonu, Klerija nedomāja, ka tieši šajā vakarā viņa kļūs par aculiecinieci šausmīgai slepkavībai, it īpaši tādai, kuru paveica trīs pusaudži, kuru ķermeņus klāja dīvaini tetovējumi un kuri rokās turēja ekscentriskus ieročus. Un tad noslepkavotais puiša līķis vienkārši izkūpēja gaisā. Ir ļoti grūti izsaukt policiju, kad slepkavas ir visiem neredzami un tad, kad uz grīdas nav palicis neviens asins traips, lai pierādītu, ka puisis ir miris.
Šī bija Klerijas pirmā tikšanās ar Ēnu Medniekiem, karavīriem, kas atbrīvo zemi no ļaunajiem gariem. Šī arī bija viņas pirmā reize, kad meitene satikās ar zeltmataino Džeiku, ar Ēnu Mednieku, kurš izskatās pēc maza eņģeļa, bet izturas kā īsts, neiejūtīgs kretīns. Klerija jūtas apjukusi, kad saprot, ka viņa ir vienīgā, kas redz visu šo neprātu. Kā Klerija ir ieguvusi Redzējumu, kur ir nozudusi meitenes mamma? Ēnu Mednieki noteikti to zina…

Grāmata ir ļoti „garšīga”, katra jauna nodaļa liks Jums ietrīsēties, radīsies vēlme lasīt ātrāk un ātrāk. Iesaku Jums nesteigties kā to darīju es, baudiet šo grāmatu, jo tā ir vienreizēja, apvīta noslēpumiem, baismām, meliem, nodevību, mīlestību.

Grāmatu uztvert un lasīt ir ļoti viegli, ja kādi vārdi, izteicieni Jums būs nesaprotami, nesatraucieties viss tiks paskaidrots pēc pāris lappusēm. Baudiet grāmatu, priecājaties, dzīve ir skaista, jo skaistu to padara šādi rakstnieki kā Kasandra Klēra.

VĒRTĒJUMS: 10/10

Elīna Zālīte, http://dgpyfrom.wordpress.com, 26.02.2012.

Lasītāju atsauksmes