Elīna Zālīte: Rišela Mīda "Vampīru akadēmija, 2. Salnas skartie"

2012-02-01

Ir tik patīkami lasīt Rišelas Mīdas grāmatu „Salnas skartie” ziemā, jo tādejādi es spēju dzīvīgāk un ticamāk iztēloties romānā notiekošās darbības. Patlaban Latviju ir pārņēmis arktisks aukstums, kurš nemaz vēl nedomā atkāpties, tāpēc šis ir īstais laiks, brīdis, lai lasītu „Vampīru Akadēmijas” otro grāmatu „Salnas skartie”, kuru ir tulkojusi mums tik ļoti zināmā rakstniece- Laura Dreiže.

Piedzīvojumi un briesmas Vampīru Akadēmijā turpinās. Brīžiem arī man gribētos mācīties šādā skolā, jo tas šķiet daudz interesantāk kā mācīties parastā vidusskolā, sēdēt parastās matemātikas stundās, sportot visnejēdzīgākajās sporta stundās, kurās nemaz nepasniedz cīņas mākslu, nemāca upurim ar dunci caur ribām iedurt sirdī, kā arī to, kā atvairīt uzbrukumus. Jā, šis bija viens no veidiem kā nonāvēt gan Strigoi (ļaunos), gan Moroi (labos) vampīrus.

Šo grāmatu ir jauki lasīt, tad, kad tevi ir pārņēmušas bēdas, sāpes, nogurums, lasīt fantastikas grāmatas ir daudz labāk kā gulēt vai ēst, grāmata jūs uzmundrinās, sāpes, bēdas un nogurums pazudīs vienā mirklī. Grāmata „Salnas skartie” ieraus jūs īstā piedzīvojumu virpulī, ticiet man, kad jūs lasīsiet, laikam un pulkstenim nebūs nozīmes, ne acu neaizvērsiet!
Svētā Vladimira akadēmijā ir izziņota augstākā trauksmes pakāpe. Strigoi vampīri ir apņēmušies iznīcināt visu Moroi vampīru aristokrātiju, tāpēc akadēmijas skolniekiem brīvdienas būs jāpavada Aidaho sniegotajās virsotnēs, kur viņiem tiks garantēta augstākā līmeņa drošība un augstākās klases viesmīlība. Tomēr tas neapturēs Strigoi vampīrus no viņu asiņainajiem plāniem.
Roze Hetaveja un Lisa Dragomira joprojām ir labākās draudzenes, abas meitenes vieno viņu īpašā saikne, kas šajā grāmatā būs ļoti spēcīga. Ļoti bieži Roze Lisas prātā iekļūs tieši vispikantākajos un emociju bagātākajos mirkļos, kas Rozei liks mulst. Lisa ir kopā ar savu puisi Kristiānu , taču Roze joprojām ir neglābjami iemīlējusies savā skolotājā Dimitrijā. Lai aizmirstu skolotāju Roze satiekas ar savu labāko draugu Meisonu, kurš meiteni mīl jau ļoti sen. Vai Rozei izdosies iecerētais, vai Roze aizmirsīs Dimitriju? Vai Roze būs kopā ar Meisonu? Strigoi uzbrukumi tiks apturēti?
Varbūt es esmu pārāk emocionāla vai trausla, bet grāmatas patiešām liek man raudāt un skumt, pārāk ļoti es pārdzīvoju un iedzīvojos tēlos. Šīs grāmatas beigas būs asiņainas, negaidītas, bīstamas, kaislīgas.

VĒRTĒJUMS: 10/10

Elīna Zālīte, http://dgpyfrom.wordpress.com, 01.02.2012.

Lasītāju atsauksmes