Lāsma: Ellena R. Landara "Digitālo neaizmirstulīšu lauks"

2012-01-26

Esmu gatava derēt, ka tad, kad vēl biju pavisam maza meitene, grāmatas bija daudz, daudz dārgākas. Bet varbūt man bija pavisam savādāka izpratne par naudu un tās vērtību. Lai nu kā par to nav stāsts, kaut gan "Digitālo Neaizmirstulīšu Lauku" pamanīju galvenokārt triju lietu dēļ: 1) nosaukums, kas man ļoti, ļoti patīk, 2) cena (nepilni pieci lati! wuhu!), 3) tā ir latviešu fantastika.

Stāsts ir tikpat parasts kā tā galvenā varone Airī - septiņpadsmit gadus veca meitene, kas dzīvo drošajā un tehnoloģijām pārbagātajā Nironā un kopā ar labāko draugu Kaoru strādā Dzīves Telpas Labiekārtošanas birojā. Meitene jau sen ir samierinājusies, ka sekos vecāku Majako un Takeo Suzuki pēdās, kas strādā tajā pašā uzņēmumā, tiesa, augstākos un ietekmīgākos amatos, līdz visa viņas līdzšinējā dzīve noslēpumainu sapņu un priekšnieka Akusei gluži nevainīgā uzdevuma iekustināta sāk gāzties kopā kā trausls kāršu namiņš.

Šādi stāsti bija, ir un būs, bet "Digitālo Neaizmirstulīšu Lauks" vismaz manās acīs to vidū izceļas ar austrumu kultūru, kas redzama vārdos, piem., Suzuki Airī san. Tas man kā caur un caur ziemeļniecei šķita jo sevišķi interesanti, un, kas zin, varbūt es pat sākšu ar to aizrauties?

Otra lieta, kas man šķita aizraujoša, bija tehnoloģijas, piemēram, Airī modinātājs Simo vai bioaparāti, kas ir teju katram Nironas iedzīvotājam un pilda ne tikai veselības uzrauga funkcijas.

Īsumā - sižets ir aizraujošs un neparedzams, mīlasstāsts man ne sevišķi gāja pie sirds, bet šajā ziņā pēc dabas esmu visai prasīga.

Kam varētu patikt?

  • pamatskolēniem;
  • latviešu F&F faniem;
  • tiem, kas meklē interesantu skatījumu uz cilvēces nākotni, kā arī kāro pēc intrigām un sazvērestības teorijām.

Par grāmatas autori Ellenu R. Landaru var uzzināt Zvaigznes ABC mājaslapā!

Lāsma, http://greeneyesnevertells.jimdo.com, 17.01.2012.

Lasītāju atsauksmes