Apraksts

Ja šīs piecas sievietes, nu jau vecumā zem un virs četrdesmit gadiem, būtu satikušās šodien, varbūt arī starp tām nebūtu izveidojusies draudzība. Taču viņas bija tikušās pirms piecpadsmit gadiem un, kopīgi apmeklējot franču valodas kursus, kļuvušas par labākajām draudzenēm. Katra mēneša pirmajā otrdienā viņas sanāk kopā savā iemīļotākajā restorānā: veiksmīgā, daiļrunīgā krimināllietu advokāte Karolīna, Judīte – pārjūtīgā drāmas karaliene; Eva – pašaizliedzīgā četru bērnu māte, kas sen atmetusi savas profesionālās ambīcijas, Kikī, kas vienmēr ir labā noskaņojumā un allaž iemīlējusies, turklāt vēl joprojām cer, ka tiks pamanīta dizaineru pasaulē, un Estella – aptieku ķēdes īpašnieka efektīgā laulātā draudzene ar pārpilnu drēbju skapi un brīnumaini asu mēli.
Vienreiz gadā visas piecas dodas kopīgā izbraukumā. Taču šoreiz viss ir citādi: Judīte ir tikko kļuvusi par atraitni. Pēc vīra nāves tā atrod viņa dienasgrāmatu, kurā Arne aprakstījis savu svētceļojumu uz Lurdu, ko slimības dēļ nespēja pabeigt. Piecas draudzenes nolemj noiet Arnes ceļu līdz galam, nemaz nenojaušot, kas viņas tajā sagaida.
Soli pa solim piecas sievietes nāk uz pēdām noslēpumam, kas rada sajukumu viņu dzīvē un uzliek smagu pārbaudījumu gadiem ilgajai draudzībai.
Svētceļojums, kas sākotnēji paredzēts sērojošās Judītes atbalstam, piecām draudzenēm atdara acis. Nekas nav tā, kā izskatās.

Monika Pēca (1963) Minhenes Universitātē studējusi ģermānistiku, komunikāciju zinātnes un filozofiju, izmēģinājusi spēkus reklāmā un izdevējdarbībā, strādājusi televīzijas filmu redakcijā par redaktori. Kopš 1998. gada filmu scenāriju autore.
Pēc Monikas Pēcas romāna Otrdienu draudzenes uzņemta televīzijas filma.

No vācu valodas tulkojusi Daina Burve.

Iesaki draugiem