Apraksts

Vairums bērnu domā, ka ir radoši, turpretī lielākā daļa pieaugušo sevi par tādiem neuzskata. Kas mainās, bērniem pieaugot? Kas apslāpē viņu iedzimto radošumu? Kāpēc laikā, kad augstskolu absolventu skaits pieaug ar katru gadu, darba devēji nevar atrast radoši domājošus, pielāgoties spējīgus darbiniekus?

“Ne tikai ar prātu” atbild uz šiem un daudziem citiem jautājumiem, kurus aktualizējuši 21. gadsimta izaicinājumi – tehnoloģiskās inovācijas un iedzīvotāju skaita pieaugums. Izmantojot pārliecinošus argumentus, sers Kens Robinsons atklāj, kas ir radošums, kāpēc tas ir tik nozīmīgs un kā to veicināt ikvienā dzīves jomā. Saistošo pētījumu kultūras un izglītības jautājumos caurvij intriģējošas atklāsmes, piemēram, par IQ testiem, zinātniskajiem grādiem, intelektuāļu klubiem un citiem “augsta intelekta pierādījumiem”.

"Mana pieredze liecina, ka vairums cilvēku pat nenojauš, kādas spējas un dotumi viņiem piemīt. Pārāk daudzi domā, ka viņiem nav nekādu talantu. Es esmu pārliecināts, ka mēs visi piedzimstam ar milzīgiem dabiskiem dotumiem, taču ļoti mazs skaits cilovēku atklāj, kas viņi ir, un vēl mazāk ir to, kuri šos dotumus pienācīgi attīsta. Ironiski, bet viens no galvenajiem faktoriem, kas sekmē dabisko dotību neizmantošanu, ir tieši tas pats, kas paredzēts to attīstīšanai, - proti, izglītība."
Kens Robinsons

Sers Kens Robinsons ir starptautiski atzīts radošuma, inovāciju un cilvēka spēju veicināšanas eksperts, kas sadarbojies ar Eiropas, Āzijas un Amerikas Savienoto Valstu valdībām, starptautiskām aģentūrām, "Fortune 500" kompānijām un vadošajām pasaules kultūras organizācijām.

Publikācijas

Iesaki draugiem