Apraksts

Pieņemts uzskatīt, ka vīna un ēdiena gastronomiskās alianses stāsts radies 19. gs. sākumā, kad labākie franču pavāri ieviesa modi saskaņot kaviāru ar šampanieti, jūras mēli – ar baltvīnu un medījumu – ar sarkano burgundieti. Tieši tad izveidojās tradīcija pasniegt baltvīnu pie zivs ēdieniem, bet sarkanvīnu – pie gaļas. Kopš tiem laikiem ir nomainījušās vairākas gardēžu paaudzes, kas noslīpējušas un uzlabojušas sarežģīto un gandrīz netveramo ēdiena un vīna saskaņošanas mākslu.
Neatkarīgi no tā, vai esat pieredzējis vīna cienītājs vai tikai vēl apgūstat šo mākslu, Džošua Vesona grāmata iemācīs, kā
• kritiski novērtēt vīna kvalitāti,
• uzticēties savām garšas sajūtām un
• pašam radīt brīnišķīgas vīna un ēdiena kombinācijas.
Grāmatā iekļautas piecdesmit kārdinošu ēdienu receptes, kas papildinātas ar izteiksmīgām krāsainām fotogrāfijām.

Iesaki draugiem