Apraksts

Stress, krīze, izdegšana – parādības, kuru biedējošās izpausmes pazīstamas gandrīz visiem. Mēdzam tās uzskatīt par mūsdienu pasaules nelaimēm. Sevišķi bieži tās pieminam laikā, kad visus skārusi pandēmija un karš Eiropā. Tie ir skaidri saskatāmi stresa avoti, taču ne vienīgie. Arī šķiršanās, slimība, neveiksmes darbā, naudas trūkums vai daudzu  mazāku grūtību virknes var radīt hronisku stresu, kas cilvēka smadzenes noved līdz krīzei. Nereti pat šķietami harmonisks dzīvesveids slēpj emocionālu, psiholoģisku strupceļu, no kura saviem spēkiem cilvēks neprot tik laukā.

Stress, krīze, izdegšana nav parādības, kas radušās  mūsdienās, taču var teikt, ka pēdējās desmitgadēs zinātnieki un ārsti pievērsuši tām arvien lielāku vērību, saistot ar tām visdažādākos cilvēka veselības un labklājības aspektus. Labā ziņa ir tā, ka līdz ar to tiek radītas arvien jaunas iespējas, kā cilvēkiem palīdzēt.


Autori izstrādājuši Piecu soļu metodi, kas ļauj ne tikai pamanīt krīzes izpausmes, bet arī krīzi pārvarēt, pat gūstot tā saucamo pēctraumatisko izaugsmi. Iegūtās zināšanas ļaus atgūt kontroli pār savu dzīvi gan tad, kad cilvēks pirmoreiz mūžā saskāries ar līdz tam nepieredzētām grūtībām, gan tad, ja dažādu sarežģījumu dēļ atkal un atkal nokļuvis šķietamā strupceļā.

 

"Krīzes ir nenovēršamas, taču mēs ceram, ka metodika, kuru piedāvājam šajā grāmatā, palīdzēs jums izvairīties no kaitējuma, kuru hronisks stress var nodarīt smadzenēm, ķermenim un dzīvei kopumā tuvākā un tālākā nākotnē, un pat ievirzīt jūsu dzīvi panākumu gultnē, kurus jau sen esat pelnījis.
Kjells Tore Hoviks

 
Grāmatu no angļu valodas tulkojusi Ināra Siliņa 

Iesaki draugiem