Apraksts

E-grāmata pieejama arī Apple Books

Parīze, 1928. gads. Kādas privātmājas dārzā tiek atrasts novārdzis zēns, un viņu pieņem mājā mītošā ģimene. Zēns ir izpalīdzīgs, gudrs un talantīgs, savās jaunajās mājās atplaukst, un ģimene viņam nodrošina dzīvi, par kādu viņš neuzdrošinājās pat sapņot. Puika tikai atsakās runāt, un neviens nezina, kas viņš ir.
Zēns aug, sāk apmeklēt nodarbības prestižajā Parīzes Konservatorijā, iemīlas, un viņam gandrīz izdodas aizmirst pagātnes šausmas un seno solījumu. Taču ļaunums nekur nav pazudis, un drošība nav garantēta nevienam. Sirdī viņš saprot, ka pienāks laiks, kad viņam atkal nāksies bēgt.
Egejas jūra, 2008. gads. Visas septiņas māsas pirmo reizi ir sapulcējušās uz “Titāna” klāja, lai atvadītos no sava noslēpumainā tēva, kuru viņas tik ļoti mīl. Māsām par pārsteigumu, Pā Solts norādes par savu pagātni ir uzticējis tieši viņu pazudušajai māsai. Tomēr pēc katra atklātā fakta rodas aizvien jauni jautājumi. Māsām nākas samierināties ar domu, ka viņas savu mīļoto tēvu, šķiet, nemaz īsti nav pazinušas. Un vēl pārsteidzošāk it tas, ka šie ilgi glabātie noslēpumi joprojām turpina ietekmēt viņu dzīvi.

Lūsinda Railija savu pirmo romānu sarakstīja divdesmit četru gadu vecumā, un tagad viņas darbi ir tulkoti trīsdesmit septiņās valodās un pārdoti vairāk nekā piecdesmit miljonos eksemplāru. Romānu cikls “Septiņas māsas” ir kļuvis par globālu fenomenu, un pēc L. Railijas nāves viņas vecākais dēls Harijs Vitekers apņēmās pabeigt iecerēto grāmatu “Atlants” par Pā Soltu.

No angļu valodas tulkojusi Ligita Lanceniece.

Iesaki draugiem