Apraksts

Uz šīs salas mēs bijām septiņi.
Un viens no mums bija slepkava…

Bijusī kinozvaigzne Lana Farāra uzaicina dažus savus tuvākos draugus viesoties uz nelielas privātas Grieķijas salas.

Laiks būšot saulains, karsts, vārdu sakot, perfekts. Lieliska iespēja atpūsties un satikties, un varbūt atklāt arī kādas slēptas patiesības…

Tomēr uz šīs salas nekas nav tāds, kā šķiet.
Nedz Lana, nedz viņas viesi.
Un, protams, arī slepkava ne, naidīgi plānojot noziegumu…
Bet kas esmu es?
Mans vārds ir Eliots Čeizs, un es jums pastāstīšu stāstu, kādu nekad agrāk nebūsiet dzirdējuši.

Alekss Maiklīdess ir dzimis Kiprā grieķu-angļu ģimenē, studējis angļu valodu Kembridžā un ieguvis maģistra grādu scenāriju rakstīšanā Amerikas Filmu institūtā. Viņa sarakstītie romāni ir kļuvuši par pasaules bestselleriem; to izdošanas tiesības nopirkuši vairāk nekā 50 valstu izdevēji. Latviešu valodā tulkoti arī “Klusējošā paciente” un “Jaunavas”.

No angļu valodas tulkojusi Maija Opse.


“Niknums” ir meistarīgi savērpts stāsts, īstena “grieķu traģēdija”, kas ieslēpta postmodernā spriedzes romānā. Šo gan nepalaidiet garām!
Holija Džeksone

Klasisks, brīnišķīgi uzrakstīts kriminālromāns. Izcila tēlu izvēle – ikvienam ir motīvs nogalināt; apskaužama darbības vide, turklāt lasītājs tiek atstāts neziņā līdz pat pārsteidzošajam grāmatas finālam.
Kriss Vitekers

Spožo, draudīgi biedējošo un nebeidzami pārsteidzošo romānu “Niknums” varētu kopīgi būt sarakstījušas Agata Kristi un Patricija Haismita, ja abas kundzes nejauši satiktos brīvdienu braucienā Grieķijā… Tas sniedz izcilu lasīšanas baudījumu!
Railijs Seidžers

“Niknums” ir viena no tām retajām grāmatām, kurā patiesi nekas nav tā, kā šķiet pirmajā brīdī. Alekss Maiklīdess neliek vilties!
Ragnars Jūnasons

Iesaki draugiem