Apraksts

Paraugies savā rotaļlietu plauktā! Izturies pavisam klusu un skaties vērīgi. Varbūt tur – tāpat kā grāmatā – spēļu dzīvnieki cep pīrādziņus, iet ciemos, ārstē slimniekus, dodas pie zobārsta, rīko sacensības, fotografējas, frizējas, brauc uz laukiem…
Paskaties, vai arī starp tavām rotaļlietām ir kāda tikpat izpalīdzīga kā žirafīte Lība!
Bet varbūt tāds esi tu pats, lasītāj?

Šī grāmata ir amizantos dzejoļos ietverts stāsts par rotaļu žirafīti Lību. Viņa ir laipna un draudzīga un vienmēr pratīs izdomāt, kā citiem palīdzēt. Lības draugi ir spēļu stūrītī sastaptie zvēriņi: panda, mērkaķītis, pele, pūdelis, kaķis un vēl daži. Tas nekas, ja reizēm Lībai kaut kas neizdodas, jo draugi ir saprotoši un viņa ir gatava visu ko apgūt – gluži kā bērni.

Grāmatas autors Edgars Dūmiņš ir tētis jaukām dvīnītēm. Žirafīte Lība ir abu meiteņu iemīļotākā rotaļlieta un dzejoļu galvenā varone. Edgars sarakstījis arī populāro pasaku grāmatu “Divi rūķīši” un iecerējis vēl citas, jo vēlas dāvāt bērniem labestības pilnus stāstus.

Māksliniece Irēna Žguta radījusi ilustrācijas un dizainu gan bērnu, gan pieaugušo grāmatām. Irēna bieži lieto krāsu zīmuļus, gluži tāpat kā bērni, tāpēc viņas attēli ir silti un sirsnīgi. Bērniem tie ir labi saprotami, jo katru viņas zīmēto tēlu var viegli pazīt un vārdā nosaukt.

Iesaki draugiem