Apraksts

Šis ir pirmais norvēģu autora Pēra Aksela Prica latviešu valodā izdotais dzejoļu krājums bērniem. Agneses Spridzānes ilustrācijas, kurām raksturīgas dzirkstošas krāsas, neparastas formas un drosmīgas kompozīcijas, lieliski papildina dzejoļus un uzbur neatkārtojamu un spilgtu ainu ikvienā grāmatas lappusē.  
Bagātīgi ilustrētā grāmata piemērota lasīšanai skaļi.

“Šī ir grāmata – saruna!
Visa bērna dzīve, atainota sirsnīgos un rotaļīgos pantos: no pavisam mazītiņiem notikumiem un piedzīvojumiem līdz pat lieliem un nopietniem.
Tāpat kā ikdienā, te nopietnība mijas ar blēņām, paklausība ar palaidnību un asaras ar smiekliem, rādot ikvienam mazam cilvēkam, ka viņš savās domās un sajūtās nav vientuļš.
Kaitinošs mazais brālis? Gudrāka māsa? Krunkains vectētiņš un krācošs tētis, kurš nespēj raudāt? Jā! Skolas dzīves sarežģījumi? Jā! Saldumkāre? Protams! Internets? Jā, arī tas!
Papildu dimensiju grāmatai piešķir godīgums un dzīvesprieks, atklājot mūsdienu pasauli tieši tik raibu un interesantu, kāda tā ir, un meklējot atbildes uz visiem svarīgajiem jautājumiem.”
Kristīne Ilziņa
Apgāda Zvaigzne ABC sabiedrisko attiecību speciāliste

Par autoru, ilustratori un atdzejotāju:
Pērs Aksels Prics (Per Axel Prydz) ir norvēģu rakstnieks un dzejnieks no Oslo. Viņa darbi iekļauti daudzās grāmatās un krājumos. Autora sirsnīgie un humora pilnie dzejoļi uzrunā gan mazos, gan lielos lasītājus. Viņa darbi ir norvēģu lasītāju iemīļoti un atzinīgi novērtēti.

Agnese Spridzāne ir latviešu māksliniece un ilustratore. Viņa strādā glezniecības, ilustrāciju un datorgrafikas jomā un veido skatuves kostīmus. Viņas radītā pasaule ir koša un dzīvespriecīga. Grāmatas ar viņas ilustrācijām izdotas Latvijā un Norvēģijā.

Māris Salējs ir dzejnieks, atdzejotājs un literatūrzinātnieks. Piecu dzejoļu krājumu autors. Sarakstījis monogrāfiju “Uldis Bērziņš. Dzīve un laiktelpas poētika”. Par šo darbu 2011. gadā saņēmis Literatūras gada balvu speciālbalvu kategorijā. Saņēmis Polijas Kultūras ministrijas ordeni “Par nopelniem Polijas kultūras labā” (2009). Atdzejo un tulko no ukraiņu, poļu u. c. valodām.

Iesaki draugiem