Apraksts

Gaišā dienas laikā ceļā no skolas uz mājām tiek nolaupīta sešpadsmit gadus vecā Jennija Linda.
Piecus gadus vēlāk viņa tiek atrasta nogalināta kādā no Stokholmas rotaļlaukumiem. Policijas darbiniekiem cenšoties uziet kaut cik noderīgu pavedienu starp trūcīgajiem pierādījumiem, komisārs Jona Linna atklāj Jennijas slepkavības saistību ar senāku nāves gadījumu, kas ticis uzskatīts par pašnāvību.
Kad pazūd vēl viena pusaugu meitene, Jona ir pārliecināts, ka viņiem ir jāmeklē sērijveida slepkava.

Īsts adrenalīna lādiņš, no kura neviens nespēj atteikties. Jau astotais nervus kutinošais krimināltrilleris kopā ar Jonu Linnu!
Litteratursiden, Dānija

Lārss Keplers ir Zviedrijā dzīvojošu rakstnieku pāra literārais pseidonīms. Viņu radītās grāmatas par komisāru Jonu Linnu ir labi zināmas visā pasaulē. Lārsa Keplera kriminālromāni ir tulkoti 40 valodās, un to kopējā tirāža pārsniedz 17 miljonus eksemplāru. “Spoguļvīrs” – 2020. gadā visvairāk pārdotais romāns Zviedrijā – ir sērijas astotā grāmata.

No zviedru valodas tulkojis Māris Tīts.


Astotā grāmata sērijā par policijas komisāru Jonu Linnu liek steidzīgi šķirt lapu pēc lapas, jo Keplera stāstnieka talants ir pārliecinošs un uzmanību piesaistošs. Tiklīdz lasītājam šķiet, ka vainīgais ir uzminēts, sižets uzmet kūkumu un iegriežas līkumā, rakstniekiem jau atkal izdevies pārsteidzošs manevrs... Kepleru kriminālžanrā nav viegli pārspēt, pat starptautiskā līmenī šis pāris ir zvaigzne!
Mariestads-Tidningen, Zviedrija

Lārsa Keplera “Spoguļvīrs” ir tikpat tumšs un stindzinošs kā ziema Zviedrijā, taču vienlaikus arī aizraujoša lasāmviela. Jona Linna sastop savu līdz šim biedējošāko pretinieku – meiteņu nolaupītāju, kura nežēlība atspoguļo cilvēciskā ļaunuma neapjaušamās dzīles. Lasītāji, kuriem tīk skandināvu kriminālromānu intensitāte un psiholoģiskā spriedze, nespēs šo grāmatu nolikt malā.
Gregs Hurvics, amerikāņu rakstnieks

Līdzīgi iepriekšējiem Keplera darbiem, arī “Spoguļvīrs” ir trakoti interesants un spriedzes piesātināts. Jona Linna ir tāds kā allaž, vienīgi šajā romānā viņa personība atklājas nedaudz plašāk, kā iepazīstot sena drauga vēl vienu rakstura šķautni. Tomēr ir arī dažas atšķirības, kas “Spoguļvīru” padara unikālu. Šeit sastopam jauna veida ļaunumu, un lasītāju dzen uz priekšu nepārvarama vēlme atrisināt noslēpumu, pirms ir par vēlu, jo šoreiz nav īsti skaidrs, vai Jona paspēs laikā.
KULT, Zviedrija

Elpu aizraujošs un neiedomājami tumšs trilleris. Lārsam Kepleram piemīt apskaužams talants aizvest lasītāju līdz kraujas pašai malai un noturēt tur līdz pat romāna pēdējai lappusei.
Kriss Vitekers, angļu rakstnieks

Satraucošs un stindzinoši nežēlīgs trilleris. Iedomājieties Hannibalu Lekteru, kurš pa kādu kanālu sazinājies ar Stīgu Lārsonu un pēc tam visu vēl un vēl paspilgtinājis!
Breds Tors, amerikāņu rakstnieks

Iesaki draugiem