Apraksts

Doroteja ir gluži parasta meitene. Viņa ir pabeigusi 9. klasi un vasarā dzīvo pie krustmātes Tutas Jūrmalā. Bauda skaistās kūrortpilsētas atmosfēru, bet… Ir kāds noslēpums. Doroteja spēj pārvietoties laikā un var nokļūt pagātnē tikpat viegli kā… citā istabā.

Ar kādas senas, nejauši rokās nonākušas lietas palīdzību Doroteja tiek aizrauta uz Krētas salu, senāko Eiropas civilizācijas šūpuli. Neparastās situācijas iedrošināta, viņa nolemj uzspēlēt kādu nevainīgu spēli, izlikties par meiteni no Grieķijas. Tas izraisa lavīnai līdzīgu notikumu virkni. Doroteja iemīlas Sīriusā, bet nespēj puisim atzīties, ka ir no cita laika.

Tālu no mājām, svešā vietā, Doroteja sākt apjaust mīlestības vērtību un spēku, arī bailes to pazaudēt. Kā izdzīvot un nosargāt mīlestību? Vai jāslēpjas labirintā, kur plosās briesmīgais Mīnotaurs? Vai jāpakļaujas vareno dievu gribai, kas ieradušies no debesu okeāna uz Baltā Vērša svētkiem?

Divi pret visu pasauli, pret vareno dievu noteikto kārtību! Kā Dorotejai ar Sīriusu atšķirt, kurš ir draugs, bet kurš – ienaidnieks? Un ko iesākt ar lielāko šķērsli – ar laiku, kas plešas starp abiem mīlniekiem četru tūkstošu gadu plašumā?

Ir jāglābj Dzīvības Kauss un dzīvības…

Dina Zoldnere (1959) dzimusi Kurzemē, pašlaik dzīvo Rīgā. Jau 16 gadus veido interjera projektus gan privātām, gan publiskām telpām, ir dizaina studijas “Dina” īpašniece. Nodarbojas ar gleznošanu, piedalās mākslas izstādēs un dažādās mākslas aktivitātēs. Raksta grāmatas.
Līdz šim Dinai iznākuši 4 romāni: “Izdzīvot meiteņu paradīzē” (“Iespēju grāmata”, 2014), “Atspulgi akā” (”Lauku avīze”, 2017), “Algotņi” (“Latvijas Mediji”, 2020), „Sniegā” („Apgāds Zvaigzne ABC”, 2021).
Triloģijas „Laika čūskas pavēlniece” grāmatās tiks iekļautas autores ilustrācijas.

Vāka māksliniece – Natālija Kugajevska.

Iesaki draugiem