Apraksts

Koki ir koki. Tie aug zemē, kur iestādīti. Daudzus, daudzus gadus. Bet ko iesākt, ja zemes jaunajam īpašniekam nevajag nekādus kokus? Jādodas uz zemi, kurā tos mīl un gaida. Bet kā? Ne jau bez draugu palīdzības. Ikvienam jāpieliek sava roka (knābis, spārns, ķepa…), lai kastaņkoki atrastu sev jaunas mājas!
Šī ir grāmata par kaķi, suni, zvirbuļiem, sīļiem, kurmjiem, ezi, zirnekļiem, bitēm, kastaņkokiem, mazu zēnu... Par gaisa balonu un lidošanu. Bet īstenībā jau par lielu Mīlestību – uz dabu, uz visu dzīvo.

“Mani mīļākie tēli pasakā ir bites un kastaņkoki. Man ļoti patīk, kā uzzīmētas koku acis. Cik balles es dotu šai grāmatai? Bezgalīgi reiz bezgalīgi!”
Vincents, grāmatas puisīša prototips

“Es ceru, ka šī pasaka iedvesmos cilvēkus ticēt brīnumiem un saprast, ka mēs neesam vieni. Ka tad, kad mēs no sirds vēlamies kaut ko labu, notikumi, būtnes un pat parādības sastājas brīnumainā ķēdītē, lai būvētu mūsu ceļu uz izdošanos. Pat vismazākajam var izrādīties izšķiroša loma sapņa piepildīšanā. Galvenais būt atvērtiem, pasniegt roku kādam, kuram tas nepieciešams, un prast arī pašiem pieņemt palīdzību, kad tā vajadzīga.”
Autore

Aija Hasinta Smit ir dabas bērns, meža meita, ielu māksliniece, kas savu radošumu izpauž dažādos veidos. Aija kopā ar ģimeni un trīs minčiem dzīvo Nīderlandē. Šī ir Aijas pirmā grāmata, tā uzrakstīta kopā ar dēlu un veltīta viņas lielajai mīlestībai – kokiem.

Evija Timma-Novika ir ilustrējusi jau vairāk nekā 10 grāmatu bērniem. Viņas zīmējumi radīti ar lielu pietāti un maigumu pret dabu. Attēli izstaro prieku un mīlestību, spēj gan sasmīdināt, gan aizkustināt. “Manu sirdi izkausē bērnu komplimenti. Tad es zinu, ka viss ir sanācis,” stāsta māksliniece.

Iesaki draugiem