Apraksts

Kad notiek katastrofa, kurš gan spēj atturēties no tās aplūkošanas?

Jona Ko, programmu koordinatore ceļojumu aģentūrā “Džungļi”, kas organizē braucienus uz dabas katastrofu skartajām vietām, jūtas galīgi izdegusi savā darbā, turklāt priekšnieks viņai nepiedienīgi uzmācas.

Kad Jona nolemj iesniegt atlūgumu, uzņēmums, lai viņu atrunātu, piedāvā doties bezmaksas ceļojumā uz Mui – salu Vjetnamas piekrastē, kur aplūkojams gigantisks zemes iegruvums.

Nejaušības dēļ Jona netiek prom no Mui kopā ar pārējiem ceļotājiem un kļūst par liecinieci kādam notikumam, kas apdraud viņas dzīvību...

Reālistiski mūsdienīgajā un vienlaikus savādi sirreālajā romānā “Katastrofu tūriste” autore prasmīgi atainojusi mūsu ikdienas absurdo pusi.

“Šo varētu uzskatīt par lieliski piemērotu lasāmvielu atvaļinājumam pludmalē, tomēr, zinot, kas tajā atklājas...”
The Times

Juna Ko-una (dz. 1980) ir godalgota dienvidkorejiešu rakstniece un radioraidījumu vadītāja. “Katastrofu tūriste” ir viņas pirmais romāns, kas tiek izdots latviešu valodā.

No angļu valodas tulkojusi Gunita Mežule.


Dienvidkorejiešu rakstnieces Junas Ko-unas nelielajā, bet provocējošajā romānā ironisks skatījums savijas ar nemieru sējošu izdomu... Autore, prasmīgi apvienojot absurdo ar reālistiskām šausmām un kāpjošu spriedzi, pievērš uzmanību modernā tūrisma buma ietekmei uz vienkāršo cilvēku dzīvi jaunattīstības valstīs.
Publishers Weekly

Ekstravagants, prasmīgi uzrakstīts un pārsteigumiem piepildīts romāns, kas balansē uz robežas starp šausmām un komēdiju. “Katastrofu tūristē” mūsdienu dzīve atainota kā absurda teātris, romānam aizsākoties kā padrūmai komēdijai par anhedoniju darba vidē un tad pārtopot dzirkstīgi krāsainā haosā.
The White Review

Līdzīgi kā daži citi mūsdienu romāni, kuros aprakstīta savādā mijiedarbība starp darba un ārpusdarba aktivitātēm, arī “Katastrofu tūriste” piedāvā svaigu un asredzīgu stāstu par mūslaiku sabiedrību... Asprātīgais un absurdais, vēlāk arī spriedzes un pat šausmu piesātinātais ekotrilleris mudina aizdomāties par klimata izmaiņu nesaraujamo saistību ar globālā kapitālisma spiedienu.
The Guardian

Ļoti neparasts stāsts, interesanta pieeja. Tūrisms uz katastrofu vietām... Un kas notiek, kad cilvēki zaudē par tām interesi? Vai kāds spētu noorganizēt “dabas” katastrofu, lai pievilinātu jaunus klientus... izmantojot nabadzīgus, attālus, nošķirtus reģionus? Patiesi biedējoša doma!
Amazon.com

Iesaki draugiem