Apraksts

Ķīmiķe Elizabete Zota nav parasta vidusmēra sieviete. Patiesībā Elizabete Zota būs pirmā, kura norādīs, ka tādu sieviešu nemaz nav.

Tomēr ir divdesmitā gadsimta sešdesmito gadu sākums un visiem viņas kolēģiem – tikai un vienīgi vīriešiem – Heistingsa institūtā ir ļoti nezinātnisks viedoklis par līdztiesību. Izņemot vienu – vientuļnieku Kalvinu Evansu, izcilu, bet nomāktu Nobela prēmijas nominantu, kurš iemīl nevis Elizabetes ārieni, bet tieši viņas prātu. Patiesi ķīmiska reakcija.

Līdzīgi zinātnei, arī dzīve ir neparedzama. Un tieši tādēļ pēc dažiem gadiem Elizabete Zota attopas ne vien vientuļās mātes, bet arī Amerikas iecienītākā kulinārijas šova “Vakariņas sešos” nepakļāvīgās zvaigznes lomā. Elizabetes neierastā attieksme pret pavārmākslu (“Sajauciet vienu ēdamkaroti etiķskābes ar šķipsnu vārāmā sāls!”) izrādās revolucionāra.

Lai gan viņas sekotāju pulks aug, ne visi par to priecājas. Jo, kā izrādās, Elizabete Zota sievietēm māca ne tikai gatavot ēdienu – viņa iedrošina mainīt status quo...

Iepazīstiet bezkompromisa brīvdomātāju Elizabeti Zotu!

Bonija Gārmesa strādājusi par radošo direktori tehnoloģiju, medicīnas un izglītības nozarē. Viņa nodarbojas ar peldēšanu atklātos ūdeņos un airēšanu un ir divu brīnumjauku meitu māte. Dzimusi Kalifornijā, šobrīd ar ģimeni ir apmetusies uz dzīvi Londonā.

No angļu valodas tulkojusi Gunita Mežule.


“Gada labākā grāmata!”
The New York Times, Washington Post, Elle, Oprah Daily, Newsweek, Goodreads, Bookpage, Kirkus

“Raits sižets, enerģiski dialogi un prasme pajokot visneparastākā situācijā. Nīstami ļaunie un iemīlami labie tēli. Bonijas Gārmesas brīnišķīgais romāns ir kā svaiga un spirdzinoša gaisa malks.”
Sunday Express

““Ķīmijas stundas” ir spirgts un oriģināls stāsts par cerībām un uzticību sev pašai. Brīžiem aizkustinoši smieklīgs, brīžiem trāpīgi vērīgs un visu lappušu garumā dzīvespriecīgs, drosmīgs un cēlsirdīgs romāns.”
Reičela Džoisa

“Bonijas Gārmesas debijas romānā sevi nerealizējusi ķīmiķe, nonākot slavas zenītā kulinārijas šovā, aizsāk revolūciju. Laipni lūgti 20. gadsimta sešdesmitajos – laikā, kad sievietēm darbarīku arsenāls bija pieejams vien virtuves zonā, un tieši šo status quo Elizabete Zota ir nelokāmi apņēmusies mainīt.”
New York Times

“Spožs, izklaidējošs un pārdomas raisošs romāns. Valoda ir viegla, bet pārliecinoša, un katrs teikums ir tik stilīgi noslīpēts... pat grūti noticēt, ka šis ir autores debijas romāns. Un vislielāko baudu sniedz autores smalkā humora izjūta.”
Guardian

Iesaki draugiem