Apraksts

"Lieliska karte dzīves dziedināšanas, brieduma, jēgas atrašanai."
Juris Rubenis, Integrālās izglītības institūta direktors

“Ar laiku mēs izaugam pietiekami lieli, lai ietvertu sevī to, kas draudējis mūs iznīcināt. Un atrodam to, kas atbalsta arī tad, kad neatbalsta nekas.”
Džeimss Holiss

Kā nonācām šajās vēstures krustcelēs un vai tās pārvarēsim – gan katrs atsevišķi, gan kā suga? Ir jāsakopo visa apņēmība un drosme, lai smagos pārmaiņu laikos saglabātu savas vērtības. Vai mēs vispār zinām savas vērtības? Un kur rast spēku, kad viss tiek apšaubīts? Laime ir blakusprodukts, ja cilvēks ik mirkli ir pareizās attiecībās ar savu dvēseli. Tāpēc grāmatā runāts par šo attiecību sakārtošanu. Patiesais dvēseles ceļojums var notikt tikai tad, kad izprastas un atspēkotas “idejas un priekšstati”, kam diendienā kalpojam.

Džeimss Holiss (James Hollis, 1940), Ph.D., ir amerikāņu Junga psihoanalīzes teorētiķis un praktiķis, lektors un daudzu grāmatu autors. Vadījis Vašingtonas Junga biedrību (JSW) un Junga Izglītības centru Hjūstonā, bijis programmu direktors Filadelfijas Junga institūtā un joprojām ir JSW direktoru padomes loceklis un Sanfrancisko Seibrukas Universitātes profesors Junga studiju jomā.

Latviešu valodā lasiet arī “Viduspāreja: no posta līdz piepildījumam pusmūžā” un “Saturna ēnā: vīriešu ievainojumi un to dziedināšana”.

No angļu valodas tulkojis Edgars Zemītis.

Iesaki draugiem