Apraksts

Sanija ir enerģiska amerikāniete, kuras prieks un lepnums ir mazā kafejnīca karu un nemieru plosītajā Afganistānas galvaspilsētā. Viņas kafejnīcā strādā vietējie ļaudis, tostarp arī Jasmīna – jauna afgāniete no tāla kalnu ciema, kuras noslēpums var pakļaut briesmām daudzu cilvēku dzīves, un Haladžāna, kura ilgojas pēc pirmstālibu laikā valdošās brīvības un kura tagad slēpj savus mūsdienīgos uzskatus pat no dēla.
Sanija dāsni dāvā savu viesmīlību patstāvīgajiem apmeklētājiem, kuri pārsvarā ir ārzemnieki. Kādu dienu kafejnīcā ienāk britu žurnāliste Isabela un turīga amerikāniete Kendisa. Starp trim sievietēm izveidojas draudzība, kas mainīs ne tikai viņu, bet arī daudzu citu cilvēku dzīvi visā valstī...

Savā lieliskajā romānā “Mazā Kābulas kafejnīca” Debora Rodrigesa uzbur saviļņojošu tālās Afganistānas portretu. Tā ir zeme, kur pat politisko un sociālo konfliktu ēnā joprojām ir sastopama draudzība, aizrautība un cerība.

Debora Rodrigesa (Deborah Rodriguez) ir amerikāņu rakstniece, vairāku grāmatu autore. Romāns “Mazā Kābulas kafejnīca” ir viņas debija daiļliteratūrā.

No angļu valodas tulkojusi Sandra Rutmane.


Romāns “Mazā Kābulas kafejnīca” ir apburoša grāmata, kas sasildīs jūsu sirdi.
Good Housekeeping

Apbrīnojams debijas romāns... Debora Rodrigesa ļoti sirsnīgi un krāšņi atainojusi Afganistānas dabu un cilvēkus, atklājot likteņus un izzīmējot atmiņā paliekošus varoņus.
Publishers Weekly

D. Rodrigesas gleznotā afgāņu kultūras vide rada iespaidu, it kā Meiva Binčija būtu uzrakstījusi romānu “Pūķa ķērājs”.
Kirkus Reviews

Ar mērķi aizsargāt un palīdzēt Kābulas sievietēm Debora Rodrigesa auž savu stāstu par dzīvi un nāvi, mīlestību un laulību... Lasītāji novērtēs šīs bieži pieminētās, tālās, bet reti apmeklētās valsts interesantos un emocionālos aprakstus.
Booklist

Aizraujošs romāns, ko nav iespējams nolikt malā, un vienlaikus nozīmīgs talantīgas un meistarīgas autores veikums.
The Kansas City Star 

Iesaki draugiem