Apraksts

Šķiet, ka Mazo Alanu gaida visu laiku garlaicīgākās vasaras brīvdienas. Viņa draugi ir aizceļojuši kur nu kurais, un zēnu bieži pieskata vecais kaimiņš Helge, kas savulaik bijis Tornbijas NLO kluba vadītāja vietnieks. Helge grib nodibināt kontaktus ar kosmosu, un viņam ir plāns. Mazais Alans vēl nav paguvis kārtīgi apdomāties, kad jau ir ietīts folijā un nakts vidū stāv uz jumta kā dzīvā antena. Pēkšņi viņš savā priekšā ierauga divas savādas acis... Varbūt Helgem tomēr izrādīsies taisnība un šī tiešām kļūs par vienu no aizraujošākajām vasarām Mazā Alana mūžā?

Līne Knutsona ir Dānijā atzīta dramaturģe, Pēters Fredins – dziedātājs un aktieris. “Mazais Alans – dzīvā antena” ir viņu pirmā grāmata.

No dāņu valodas tulkojusi Ita Lapsa.


Ja apvieno dramaturģes Līnes Knutsonas aso rakstāmspalvu ar Pētera Fredina bagāto iztēli, iznākums nu nekādi nevar būt slikts. Viņu debija bērnu literatūrā ir vairāk nekā izdevusies... tā ir fantastiska!
Ekstra Bladet

Stāstu par Mazo Alanu, kuru kaimiņu večuks pārvērš par dzīvo antenu, varētu nodēvēt par sirsnīgu zinātnisko fantastiku 7–11 gadus veciem bērniem.
24 Timer

Līne Knutsona un Pēters Fredins sarakstījuši nenormāli smieklīgu un visai emocionālu stāstu par Mazo Alanu, kas dzīvo Urbānplānā kopā ar savu tēti, kurš cieš no nopietnas alerģijas, un ar veca kaimiņa palīdzību nonāk saskarē ar īstu citplanētieti. Grāmata ir ideāla lasāmviela bērniem, tomēr tajā ir arī daudz humora nianšu, kuras pa īstam uztvers tieši pieaugušie. Izbaudīju šo grāmatu par visiem 130 procentiem un ar lielāko prieku izlasītu vēl kādus 12 darbus Mazā Alana sērijā!
Weekendavisen

Iesaki draugiem