11. augusts - rakstnieka Didža Sedlenieka tūre pa Zvaigznes grāmatnīcām un romāna "X RALPHI INDRAE" pirmā pārdošanas diena

2015-07-30

Grāmatu „X RALPHI INDRAE” visās Zvaigznes grāmatnīcās sāks tirgot 11. augustā, un šajā dienā grāmatu varēs iegādāties ar 20% atlaidi.

Šajā pašā dienā - 11. augustā - gaidāma vēl nebijusi reklāmas akcija, proti: grāmatas autors Didzis Sedlenieks dosies tūrē pa Zvaigznes grāmatnīcām. No rīta 10:00 visi interesenti varēs rakstnieku sastapt Zvaigznes grāmatnīcā Rīgā, Biķernieku ielā 19, kur kopā ar autoru varēs ieturēt nelielas brokastis. Pēc tam plkst. 12:00 varēsim ieklausīties lasījumos no grāmatas Āgenskalna grāmatnīcā Mārupes ielā 3. Pēcpusdienā plkst. 15:00 autors būs sastopams Vecrīgas outlet grāmatnīcā Vaļņu ielā 19-1C, kur notiks viktorīna. Tūres noslēgumam pulcēsimies plkst. 17:00 grāmatnīcā K. Valdemāra ielā 6.

Autora viesošanās laikā konkrētajā grāmatnīcā būs iespēja jauno romānu „X RALPHI INDRAE” iegādāties ar 50% atlaidi, saņemt autora autogrāfu, kā arī kopīgi nofotografēties.

Latviešu autoru sarakstīto darbu plauktus grāmatu veikalos papildinājusi kāda grāmata, kuras nosaukums pirmajā acu uzmetienā liekas piederam gluži citai valodai: “X Ralphi Indrae” . Taču autora vārds – Didzis Sedlenieks – un grāmatas apakšvirsraksts “Neparastā ekspedīcija” apliecina, ka šo darbu sarakstījis latvietis latviešu valodā. Taču, kamēr neatveram grāmatu, intriga paliek: ko apzīmē noslēpumainā burtu kombinācija?

Atklāsim noslēpumu: “X Ralphi Indrae” nav nekāda ķīniešu ābece; tā nav arī sēne, augs, dzīvnieks vai slepens kods. “X Ralphi Indrae” ir pagaidu nosaukums jaunatklātai cilvēka priekšteča sugai, ko pavisam nejauši Āfrikas tuksnesī atrod sešpadsmitgadīgais Ralfs un viņa pārgalvīgā draudzene (lai gan par šo faktu abi nebūt nav pārliecināti) Indra.

Bet viss sākas ar to, ka dzīve Ralfam šķiet līdz nāvei garlaicīga un viņš jūtas kā visnelaimīgākais puisis pasaulē. Un kā gan lai tā nejūtas, ja Ralfs ir spiests pamest ierasto vidi, lai vasaras brīvlaikā dotos pie sava izcilā tēva – pasaulslavenā paleoantrolologa uz Āfriku! Tomēr dzīve nometnē Ralfam iepatīkas, it sevišķi pēc iepazīšanās ar Indru un kāda neparasta notikuma, kurš sākas ar nejaušu paklupšanu pār... cilvēka galvaskausu.

Sākas piedzīvojumi, kas aiznes abus jauniešus tālu, tālu pagātnē, liek bēgt no pirms miljoniem gadu izzuduša plēsīga putna un sauszemes krokodila, iejusties īstu pirmcilvēku ādā, cīnīties ar pētniekiem no citas planētas, un, protams, – iepazīt draudzību un mīlestību. Cilvēka senču meklējumi, slepenas tehnoloģijas, ķermeņu aizņemšanās un gūsts citplanētiešu kuģī – tas viss ir vajadzīgs, lai Ralfs no izlutināta jaunieša izaugtu par cilvēku, kurš saprot risku un atbildību, un apzinātos pieņemto lēmumu svarīgumu.



Didzis Sedlenieks (1963) ir pirmā latviešu rakstnieka sarakstītā fantastikas žanra stāstu krājuma “Bohēmijas zaglis” autors. Savukārt “X Ralphi Indrae. Neparastā ekspedīcija” ir autora pirmais romāns, kurš ieguva prēmiju Apgāda Zvaigzne ABC gadskārtējā bērnu un jauniešu oriģinālliteratūras konkursā “Zvaigznes grāmata 2013”.

Iesaki draugiem