Raidījums "Dzīvīte", 2014. gada 25. decembris

2015-01-09

Raidījumā tiekamies ar bērnu grāmatu autorēm Eviju Gulbi, Ievu Samausku un jauno mākslinieci Zani Raičenoku-Raišonoku.

"Oliņš Boliņš sēž uz soliņa" ir Ievas Samauskas jaunais dzejoļu krājums lieliem un maziem. Savā rotaļīgumā tas šķiet kā vienā elpas vilcienā norunāts, nevis rakstīts.

Vārdi lejas kā saldais krējums, tēli saistās kā ogas ķekarā, ik dzejolis ir vesels, pabeigts, izveidojies, atnācis pats, nevis sūrās pūlēs sacerēts vai konstruēts. Krājums "Oliņš Boliņš sēž uz soliņa" sagādās aizrautīgu prieku lasītājiem no gada līdz 121 gadam, veļot pantus kopā ar aizrautīgajiem un darbīgajiem dzejoļu varoņiem!

“Satiec burtus dzejoļos!” tā šī draiskā grāmatiņa uzsauc ikvienam bērnam – gan tam, kuram burtiņi vēl šķiet pasveši, gan tam, kurš jau lasa pats. Rotaļīgā dzejoļu ābecīte “Ece-bece-ābece” ir Evijas Gulbes otrā dzejoļu grāmata, kas pārsteidz ar pavisam neparastu skatījumu uz itin parastām lietām. Lappusēs dzirkst sirsnīgs humors, aizrautīgs spēlēšanās gars un saulains prieks sasaucas ar aizkustinošu mīļumu. Grāmatu ilustrējusi jaunā māksliniece Zane Raičenoka-Raišonoka , kurai pilnībā izdevies ietērpt tēlos un krāsās dzejnieces ieceri. Zanes zīmētie eži, kaķu pārītis, peles un citi dzejoļu varoņi izskatās tik dzīvi un īsti, ka gribas tos paglaudīt.

Karstākie jaunumi par Zvaigzne ABC grāmatām raidījumā "Dzīvīte" katru ceturtdienu plkst. 9:00 kanālā LNT.

Iesaki draugiem