Raidījums "Dzīvīte", 2014. gada 1.maijs

2014-05-09

Raidījuma "Dzīvīte" komanda izzinās visu par un ap zivīm, par pamatu ņemot jaunu un unikālu pavārgrāmatu.

Apgāds Zvaigzne ABC laidis klajā lielisku pavārgrāmatu „Zivju ēdieni”, kurā apkopotas vairāk nekā 500 klasiskas un mūsdienīgas receptes.  Tajā iekļautas receptes visdažādāko saldūdeņos un sāļūdeņos mītošo zivju, kā arī citu jūras velšu, piemēram, garneļu, mīdiju, ķemmīšgliemeņu, pagatavošanai. 

Latvija ir ūdeņiem bagāta zeme, tāpēc latvieša ēdienkartē zivju ēdieni jau izsenis ieņēmuši nozīmīgu vietu. Sami, vimbas, foreles, laši, līdakas, zandarti, līņi – šīs un vēl daudzu citu sugu zivis sastopamas Latvijas ūdeņos, taču mūsdienās veikalos atrodamas arī tādas eksotiskākas zivis kā nototēnija vai pelamida, kuras prasmīgās namamātes ceļ galdā gan svētku reizēs, gan ikdienā.

Īpašu vērtību grāmatai piešķir tajā iekļautās oriģinālās zivju ēdienu receptes no dažādiem Latvijas novadiem – tās lieliski piemērotas ēdienu pagatavošanai ne tikai virtuvē, bet arī brīvā dabā.

Andris Bulis kopā ar apgāda Zvaigzne ABc projektu vadītājām Aiju Balceri un Bārbalu Simsoni mēģinās pagatavot tunča salātus, pastāstīs, kā noteikt vai zivs ir svaiga, un citas interesantas un noderīgas lietas.

Karstākie jaunumi par Zvaigzne ABC grāmatām raidījumā "Dzīvīte" katru ceturtdienu plkst. 9:00 kanālā LNT. Atkārtojums tās pašas dienas vakarā pēc plkst. 24:00.

Iesaki draugiem