Raidījums "Dzīvīte", 2014. gada 24. aprīlis

2014-04-28

Raidījumā tiksimies ar Latvijas modes dizaineriem.

"Dzīvītes" studijā viesojas modes dizaineris Gints Bude, kurš kopā ar Andri Buli apspriedīs Noela Palomo-Lovinska grāmatu "Pasaules ietekmīgākie modes dizaineri". Enciklopēdijā aplūkoti ietekmīgākie modes mākslinieki, sākot ar 20. gadsimta sākuma izcilo drēbnieku aroda meistaru Polu Puarē, un beidzot ar mūsdienu korifejiem, kuri, līdzīgi Huseinam Čalajanam, rada 21. gadsimta modes tēlu. Ikviens no 50 dizaineriem ir raksturots saistībā ar viņa nozīmīgāko ieguldījumu modes attīstībā. Dizaineru radītie ikoniskie tērpi ir atainoti krāšņos fotoattēlos un zīmējumos. Hronoloģiskais apskats atklāj slaveno mākslinieku darbu nozīmi gan to tapšanas laikā, gan turpmākajās desmitgadēs līdz pat mūsdienām.

"Dzīvītes" komanda viesojas pie modes dizaineres-šuvējas Jolantas Ozollapas, un uzklausīs viņas viedokli par grāmatu  "Pasaules ietekmīgākie modes dizaineri".

Karstākie jaunumi par Zvaigzne ABC grāmatām raidījumā "Dzīvīte" katru ceturtdienu plkst. 9:00 kanālā LNT. Atkārtojums tās pašas dienas vakarā pēc plkst. 24:00.

Iesaki draugiem