Raidījums "Dzīvīte", 2014. gada 27. marts

2014-03-28

Raidījumā saruna ar amerikāņu rakstnieku Viljamu Bērtonu Makkormiku un ieskats romāna "Ļeņina harēms" atvēršanas svētkos.

Viljama Bērtona Makormika romāns "Ļeņina harēms" ir aizraujošs vēstījums par trauksmainajiem 20. gadsimta notikumiem, latviešu nācijas veidošanos, sarkanajiem strēlniekiem un centieniem saglabāt patību laikmetu griežos. Niansēts vēsturisko notikumu apraksts un dziļš cilvēka pārdzīvojumu atainojums ļauj salīdzināt šo romānu ar Pasternaka un Solžeņicina darbiem.

Asiņainais 1905. gads. Kurzemes guberņu pāršalc tautas bruņotā sacelšanās. Baltvācu muižnieku Rūku ģimene ir spiesta visu pamest un bēgt no agrāk tik paklausīgo kalpu naida. Zaudējot mājas un mantojumu, jaunā aristokrāta Viktora Rūka dzīve sagriežas ar kājām gaisā.

Viljams Bērtons Makormiks (William Burton McCormick) ir amerikāņu rakstnieks, absolvējis Brauna Universitāti un ieguvis mağistra grādu Mančestras Universitātes rakstniecības studiju programmā. Autors ir dzīvojis Latvijā un Krievijā, kur vācis materiālus un rakstījis savu pirmo romānu “Ļeņina harēms”.

Karstākie jaunumi par Zvaigzne ABC grāmatām raidījumā "Dzīvīte" katru ceturtdienu plkst. 9:00 kanālā LNT. Atkārtojums tās pašas dienas vakarā pēc plkst. 24:00

Iesaki draugiem