Raidījums "Dzīvīte", 2013. gada 18. novembris

2013-11-21

Studijā viesojas vairāku grāmatu autors Valdis Rūmnieks un ilggadējā bijusī Tieslietu ministrijas Dzimtsarakstu departamenta direktore Ārija Iklāva.

Valsts svētku noskaņā klajā nāk Valda Rūmnieka grāmata "Lāčplēsis. Atgriešanās". Valdis Rūmnieks savā darbā – vienīgi prozas, ne dzejas valodā – sāk no tās vietas, kur A. Pumpurs beidza – stāsts ir par to, kā Lāčplēsis, pārvarot Daugavas spēcīgo straumi un atvarus, tomēr izglābjas. Kāds būs stāsta turpinājums, kam domāta šī grāmata un kāda ir tās intriga- to uzzināsiet, lasot grāmatu.

Ārija Iklāva savā atmiņu grāmatā raksta: “Savā ziņā arī mans dzīves stāsts ne tikai ietver to, kas man pašai svarīgs, bet atspoguļo arī mirkļus no vesela laikmeta.” Patiesi – grāmatā atradusies vieta gan izjustām atmiņām par autores bērnību un jaunību politiski sarežģītajā 20. gadsimta vidū, gan ainām no darba gaitām toreizējās Latvijas PSR Ministru Padomes priekšsēdētāja Viļa Lāča sekretāres amatā, gan saskarsmei ikdienas darbā ar visdažādākajām amatpersonām, bet visvairāk – vienlaikus lietišķi un emocionāli attēlotai Dzimtsarakstu departamenta izveides un attīstības gaitai, dažādiem notikumiem un kurioziem no vairāku desmitu gadu darba pieredzes tajā.

Ar jaunākajām grāmatām iepazīstina Apgāda Zvaigzne ABC valdes priekšsēdētāja Vija Kilbloka.

Karstākie jaunumi par Zvaigzne ABC grāmatām raidījumā "Dzīvīte" katru ceturtdienu plkst. 9:00 kanālā LNT. Atkārtojums tās pašas dienas vakarā pēc plkst. 24:00

Iesaki draugiem