Raidījums "100g kultūras", 2013. gada 12. februāris

2013-02-13

Raidījumā uzzināsim par pirmo latviešu autoru fantāzijas un fantastikas stāstu krājumu, kā arī jaunāko Ērika Kūļa gara darbu.

Raidījumā uzzināsim par pirmo latviešu autoru fantāzijas un fantastikas stāstu krājumu, kā arī jaunāko Ērika Kūļa gara darbu.

2011. gada vasarā Apgāda Zvaigzne ABC projekts “F&F grāmatas”, kas nodarbojas ar fantāzijas un fantastikas žanru popularizēšanu Latvijā, nāca klajā ar jaunu ideju – proti, dot iespēju “tikt pie vārda” visiem šajos žanros rakstošajiem Latvijas autoriem. Tika izsludināts stāstu konkurss “Sapņu laiks”, kurā jebkurš – vienalga, rakstniecības iesācējs vai profesionālis – varēja iesniegt savu fantāzijas, fantastikas vai šausmu žanra stāstu. Rakstītāju atsaucība bija pārsteidzoša – konkursā nepilnu trīs mēnešu laikā tika iesūtīti 64 stāsti, no kuriem žūrija izvēlējās 16 interesantākos un meistarīgākos. Šie stāsti tagad nākuši klajā pirmajā latviešu fantāzijas un fantastikas stāstu kopkrājumā “ Purpura karaļa galmā ”.

Ērika Kūļa jaunajā darbā " Diena kā sieviete " lasītāji var dzīvot līdzi raitajam stāstnieka sižetam, baudīt sulīgu valodu un asprātīgus dialogus un aizdomāties par dzīves pamatvērtībām: vienkāršību, uzticību un godīgumu.

Raidījuma video skatīt šeit.

Iesaki draugiem